Za kilka dni poznamy wyniki spółki za III kwartał czy będzie widoczny Efekt 500+ czy nowy lokal w Krakowie jest już rentowny ?
Czy spółka utrzyma tempo wzrostu przychodów
Czy wzrośnie gotówka
Jest trochę pytań a za kilka dni poznamy na nie odpowiedzi
Przy obecnej wycenie 2,48 mln zł czego pokrycie samą gotówką i pożyczka 1,3 mln zł daje ponad 55% Aktywa spółki już przekraczają obecną wycenę Należności są większe od zobowiązań Spółka zarabia za Pierwsze półrocze 140 tyś zł netto w całym roku 2015 zarobiła netto 210 tyś zł
Mam nadzieje ze wyniki pozwala przebić granice 1zl jak patrzę na spółki typu Pilab które żadnych zysków nie generują a maja ogromna wycenę to my spokojnie powinnismy być warci 5/6 zl
Wyniki bardzo dobre cieszy wzrost przychodów na takim poziomie można już budować fajny zysk dla spółki
Jednak bardzo małe zainteresowanie spółką sprawia, że kurs jest w takim miejscu jakim jest
W mojej opinii jest sytuacja taka :
Akcjonariusze mają akcje czekają jak spadnie to dobierają nie zwiększają obecnie zaangażowania
Nowych do kupna nie przybywa więc stoimy w miejscu
Na moim przykładzie mam akcje nie muszę kupować na siłę cos wpadnie poniżej 50gr będzie ok z góry nie musze brać bo mam i jak ruszy będę zarabiał i tak ma większość którzy tutaj są w mojej ocenie
Trzeba poczekać bo jeszcze jeden dwa dobre kwartały podniosą tak wskaźniki że cena nie powinna się utrzymać na tym poziomie
Dobry 4 kwartał ma szanse mocno tutaj zamieszać przy obecnym obliczaniu wskaźników jest brana strata poniesiona rok temu w 4 kwartale wiec każdy zysk z IV kwartału polepszy każdy wskaźnik i na to czekają obecni akcjonariusze
wyceny na biznes radar mimo uwzględniania straty 4 kwartału pokazują potencjał do ponad 1 zł