• A co pokaże MAXIPIZZA S.A. Autor: ~Fxinwestor [46.238.245.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/AmRest-spodziewa-sie-mocnych-wynikow-w-IV-kw-3611455.html#addCommentForm

Za kilka dni poznamy wyniki spółki za III kwartał czy będzie widoczny Efekt 500+ czy nowy lokal w Krakowie jest już rentowny ?

Czy spółka utrzyma tempo wzrostu przychodów

Czy wzrośnie gotówka

Jest trochę pytań a za kilka dni poznamy na nie odpowiedzi

Przy obecnej wycenie 2,48 mln zł czego pokrycie samą gotówką i pożyczka 1,3 mln zł daje ponad 55%
    Aktywa spółki już przekraczają obecną wycenę
    Należności są większe od zobowiązań
    Spółka zarabia za Pierwsze półrocze 140 tyś zł netto w całym roku 2015 zarobiła netto 210 tyś zł

Wyniki już 14.11.2016r.

• Re: A co pokaże MAXIPIZZA S.A. Autor: ~PIZZA [194.242.62.*]
    Sam jestem ciekawy Fundamenty są a one powinny się same bronić
  • Re: A co pokaże MAXIPIZZA S.A. Autor: ~Gwiazda [188.146.173.*]
    Mam nadzieje ze wyniki pozwala przebić granice 1zl jak patrzę na spółki typu Pilab które żadnych zysków nie generują a maja ogromna wycenę to my spokojnie powinnismy być warci 5/6 zl
    Jestem optymistą ale 5-6 zł to przy obecnych zyskach jest nie realne  2 zł  ma szanse spółka osiągnąć

Wyniki bardzo dobre cieszy wzrost przychodów na takim poziomie można już budować fajny zysk dla spółki

Jednak bardzo małe zainteresowanie spółką sprawia, że kurs jest w takim miejscu jakim jest

W mojej opinii jest sytuacja taka :

Akcjonariusze mają akcje czekają jak spadnie to dobierają nie zwiększają obecnie zaangażowania

Nowych do kupna nie przybywa więc stoimy w miejscu

Na moim przykładzie  mam akcje nie muszę kupować na siłę cos wpadnie poniżej 50gr będzie ok z góry nie musze brać bo mam i jak ruszy będę zarabiał  i tak ma większość którzy tutaj są w mojej ocenie

Trzeba poczekać bo jeszcze jeden dwa dobre kwartały podniosą tak wskaźniki że cena nie powinna się utrzymać na tym poziomie

Dobry 4 kwartał ma szanse mocno tutaj zamieszać przy obecnym obliczaniu wskaźników jest brana strata poniesiona rok temu w 4 kwartale wiec każdy zysk z IV kwartału polepszy każdy wskaźnik i na to czekają obecni akcjonariusze

wyceny na biznes radar mimo uwzględniania straty 4 kwartału pokazują potencjał do ponad 1 zł
[x]
MAXIPIZZA 0,00% 0,45 2026-05-15 09:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.