spółka na przestrzeni 2 msc spadła o 30%,co wskazuje, że te wyniki były grane już od jakiegoś czasu. skłaniam się do tezy, że dzisiaj był epilog tego ruchu, chociaż czysto technicznie wygląda to b. źle. RSI ma jeszcze przestrzeń do wejścia w poważne wyprzedanie, a obroty dzisiejsze potwierdzają spadek.
A ja kolejny raz zostałem inwestorem długoterminowym ;/ aktualną wycenę uważam za nieadekwatną nawet biorąc pod uwagę stratę na koniec roku. cały czas nie ma dramatu bo EBIDTA jest dodatnia, a wartość poszczególnych skłądników majątku w mojej ocenie to więcej niż 25 mln. Zobaczymy w poniedziałek raportu to będziemy w stanie ocenić co najmocniej pogrążyło wyniki. Podejrzewam, że będzie to segment agencyjny, co ewentualnie potwierdzi, ze należy się go pozbyć w trybie "na cito".
dezintegrator, nie boisz się że strata w q1 2017 przekroczy wartość linii kredytowej firmy. Sprzedaż agencji jest mało prawdopodobna z racji jej "zerowej" wyceny w opinii większości branży reklamowej. Warto mieć agencję interaktywną bo ma zaplecze, agencja bez zaplecza to jak "panna bez posagu"
nie znam relacji przepływów finansowych do wartości linii kredytowej i poziomu jej wykorzystania. jeżeli masz jakąś więdzę daj znać, to są na pewno ciekawe dane.
dlaczego piszesz o zerowej wartości agencji ? Kogo masz na myśli pisząc o większości branży ? W mojej ocenie K2 to nadal no 1 w Polsce w kategorii agencji niezależnych i za market share nalezy się premia. .