Jak widać po ostatnich killu sesjach trwa nieustanne mielenie akcji na tym samym wolumenie kompletnie nic nie wnoszące. Tylko info odnośnie dywidendy może rozruszać tego trupa. No chyba, że ktoś właśnie liczy na to że wszyscy już się znudzą takim marazmem i kolejnym nieudanym podejściem na 4,9x
Zgadzam się, że ktoś gra tu wyraźnie na wyleszczanie. Spójrzcie czy któryś z podmiotów, który ma niewiele ponad 5% akcji publikował ostatnio jakiś komunikat o zmniejszeniu swoich udziałów? Między innymi dlatego bądźcie cierpliwi bo kroi się sowita uczta nad 0,8x na akcje :) Zastanawiam się do kiedy zarząd musi opublikować swoją decyzję: do końca 2016?
Niedawno była któregoś banku na 5 z groszami a teraz http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/25689869,dm-mbanku-obnizyl-rekomendacje-lpp-i-synthosu-podniosl-eurocashu-i-unibepu Tak się minupuluje kursem.
Panowie i Panie tak serio te info ze będzie dywidenda to chyba jakaś bujda i kpina kurs podskoczy pod to info do 4.85 a teraz zjazd .koniec roku się zbliża a tu nie ma żadnego infa co i jak dalej. Co o tym sądzicie?
Roześmiałem sie.....Tu już nic nie można sądzić.......Wszystcy prawie z stratami jesteśmy....Szarpiemiemy sie i ktś dalej wali nas rękawicą...Kto się podda to sprzedaje...
Dnia 2016-11-10 o godz. 19:36 ~egon napisał(a): > Nikt nie zwrócił uwagi na notowania kauczuku, a tam wysokie wzrosty. > Wpłynie to na pewno pozytywnie na wynik Synthosu za IV kwartał.
Dobrze by było, widziałem na 4,40 wsparcie, które chwilę trzymało i dzisiaj ono padło. Kurs troche spadł od szczytów i powinien jednak odreagować w najbliższym czasie. Choć dzisiaj sypaczy było wielu - widziałem miejscami 212 tyś akcyjek.PKC, myślę że to działały stop losy. Na dywidenda w tym roku już nie ma co liczyć, nadzieja w kauczuku.
Pytanie do kiedy wymaga od nich prawo decyzji w sprawie dywidendy? Albo inaczej: jeśli nie wypłacą tego jeszcze w tym roku kalendarzowym to czy automatycznie nie oznacza to całkowitego braku możliwości wypłacenia dywidendy za 2015?