Strasznie nie lubię się na ten temat wypowiadać . Pisałem że chciałbym być studnią pełną mądrosci ale jestem tylko dziurawym wiadrem które im wyżej się znajdujemy od dna tym bardziej puste .Ma to oczywiście zaletę pustym wiadrem( głową )łatwiej jest potakiwac. Więc zgodzę się z kolegą Andy który napisał że bedzie powyżej 40 mln PLN . Ja patrzę bardziej perspektywicznie w przyszłość nie chodzi o samą flotę wartą 900 mln USD jv z Chińczykami ale możliwości jakie daje dostęp do rynku Chińskiego czy Aziatyckiego i handel na nim 10 letnimi samolotami w czym spółka sie specializuje a potenciał tam jest straszny bo tak jak w Aeroflocie Chińczycy musza odmładzać flotę a Aviaam może się w tym wykazać bo oprócz pozwoleń i znajomości rynku ma szerokie kontakty Oczywiście możliwości takiego handlu dało otwarte w tym roku zaplecze techniczne w Chinach i Azji Południowo-Wschodniej, gdzie rozpoczęła działalność spółka zależna od spółki ASG FL Technics w Indonezji (otwarła bazy MRO na Azję naprawa i konserwacja ) a sama Avia Solutions Group przeniosła biura do Bangkoku .
Dovado mógłbyś bardziej odnieś się do przychodów z leasingu które przy tak wzmocnionej flocie były jednak słabe w 2 Q. Zdaję sobie sprawę że część tej nowej floty mogła nie pracować . Pisałeś że w tym kwartale te dochody powinny zadowolić najbardziej wybrednych , mógłbyś to rozwinąć ,poniewaz te dochody są jednak stałym dochodem spółki .
Przychody z leasingu przy wartosci floty 50 mln USD w 2013 były na poziomie 8 mln USD . Przychody z leasingu spadły do 3 .6 mln USD od początku 2014 roku i na takim lub trochę niższym poziomie utrzymywały się aż do końca 2015 r . Powodem tego była sprzedaż przez spółke prawie połowy własnej floty samolotów . Od początku 2016 roku spółka zaczęła odbudowywać wł flotę i osiągnęła najwyższą rekordową wartość 110 mln USD pod koniec 2 q 2016 . Jest to wartośc dwukrotnie wyższa niż w najlepszym okresie 2013 roku . Z tych 110 mln USD wartosci 80 mln to 4 samoloty A321 leasingowane do SPA Polska , które nie pracowały cały kwartał i wypracowały tylko 1,96 mln USD w 2q ( Patrz tabela 2 q 2016 przychody Polska) Przy pełnym kwartale dochody te powinny być na pozomie 10 mlnUSD. Dodajmy 2,5 mln USD dochodów pozostałej częsci floty i wychodzą nam dochody które powinny zadowolić najbardziej wybrednych .