Wojtek pozbawił Nas złudzeń.... Kowal i ponumerowany mieli rację.... Ja jedynie z tym piątalem, którego już nie będzie dało się rozdrobnić... Pozostał nam bezwartościowy, co najgorsze zdematerializowany papier, którym nawet nie da się podetrzeć...
BIOMAX SA (14/2016) Termin przekazania skonsolidowanego raportu rocznego grupy kapitałowej BIOMAX S.A. oraz jednostkowego BIOMAX S.A. za 2015 rok. Data publikacji: 2016-11-04 Godzina: 20:20 Raport Bieżący nr 14/2016 Zarząd BIOMAX Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdyni informuje, że publikacja raportu rocznego skonsolidowanego grupy kapitałowej BIOMAX S.A. oraz jednostkowego BIOMAX S.A. za 2015 rok nastąpi w dniu 7 listopada 2016 roku. Podstawa prawna: § 6 ust. 14.1. Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”
Kontakt z Emitentem Biomax SA Prezes Zarządu: Wojciech Samp strona www: http://www.biomaxsa.pl nr telefonu: (58) 746 39 26 email: biuro@biomaxsa.pl
Nie wykupili obligacji serii B. Trzeba podejmować kroki prawne i dochodzić wierzytelności. Kontaktu brak ale skoro wyskoczyli z tym info o raporcie to znaczy, że jeszcze żyją i może jakąś kasę jeszcze mają. Jak nie to trzeba będzie pozwać zarząd.
To była oczywiście ironia z mojej strony, masz całkowitą rację, mam doświadczenie z tego typu wałkami, jeśli masz obligacje to masz szanse na odzyskanie kasy, kluczem jest skrajna nierzetelność w sporządzaniu memorandum, podpisał się pod tym biegły rewident który ma obligatoryjne OC, zarząd zapewne będzie "pusty" jak kasa spółki. Niestety to przerabiałem.
Obligacje oferowane były jako zabezpieczone. Obligatariusze ścigać mogą Kronos Kapital jako zastawcę oraz z paragrafu 777kpc Ponadto Biomax złamał ustawę o Obligacjach bo nie powołał Administratora Zastawu jak poprzedni wypowiedział im umowę. A za to już jest odpowiedzialność karna i ustawa o obligacjach ma na to paragrafy. Tak więc są podstawy aby donieść do prokuratury