jakby na to nie patrzeć, po nieudanym październiku (5 handlowych weekendów, formacja młota w analizie technicznej, rekomendacja - chyba kupiona?!), przyjdzie teraz czas na wyniki za Q3, które nie zachwycą, bo to kwartał wyprzedaży - po przeanalizowaniu kryteriów analizy fundamentalnej można dojść do wniosku, że Próchnik powinien w tej chwili kosztować ok. 1,10-1,13 - a jak zawiedzie USA to i 1 zł chyba jest bardzo realne. :-(
Jak się użyje metody porównawczej to nawet tak trochę ponad 70 groszy wychodzi, więc te 1,10 to z dużym pokładem optymizmu. Ja stawiam na 1,08, ale 1,10 ostatecznie też może być. Co gorsza mam sporo tych akcji, ale patrzę realnie, zwłaszcza po październiku, na który tka wszycy liczyli. To są naprawdę dobre wyniki sprzedaży, ale dawno zdyskontowane w cenie. PRC mógłby urosnąć ,gdyby pokazali tak jak w kwietniu 6,5 mln, no i na Boga, nie wyprzedażową marżę, na poziomie niecałcyh 50 procent. W pazierniku powinno być 54 procent.
możecie pisać różności ja tu widzę potencjał ,jako jedyna z odzieżówki może bardzo wysoko poszybować już wkrótce zobaczycie ,cena wydaje się znakomita do zakupów...................
Widać z każdym kwartałem,że jest lepiej.Masz rację pisząc o wzrostowym potencjale.Jeżeli zarząd będzie działał tak jak do tej pory to w ciągu roku możemy przekroczyć 10 PLN.Ja kupiłem ile trzeba i przestaję się interesować tą spółką do czasu wyznaczonej sobie ceny.Bądzmy cierpliwi.
Z tym kursem to tu tak zawsze się dzieje ze tak kisi się długo w miejscu? Rekomendacja też chyba była ustawiona znaczy się ktoś zapłacił za nią. Ma to szansę jeszczę w tym miesiącu ruszyć czy długo będzie się tak kisiło
Dnia 2016-11-09 o godz. 15:57 ~Janek napisał(a): > Widać z każdym kwartałem,że jest lepiej.Masz rację pisząc o wzrostowym potencjale.Jeżeli zarząd będzie działał tak jak do tej pory > to w ciągu roku możemy przekroczyć 10 PLN.Ja kupiłem ile trzeba i przestaję się interesować tą spółką do czasu wyznaczonej sobie > ceny.Bądzmy cierpliwi.
chyba umknął ci przecinek pomiędzy 1a0 PLN. 1,0PLN