• CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~tyu [178.36.197.*]
    PiS szykuje uderzenie w bogatych. Chce wprowadzić nowy podatek i ściągnąć co najmniej 2 mld zł. "Będzie na miesiąc 500+"

cały teks tutaj:

link 
  • Re: CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~tyu [178.36.197.*]
    dlatego dzisiaj taki spadek kursu
  • Re: CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~tyu [178.36.197.*]
    Na stronie mci znalazłem, że te fundusze mają w nazwie FIZ. Więc dzisiejszy spadek kursu może być przypadkowy a może nie.
    Poniżej nazwy funduszy:

MCI.CreditVentures 2.0 FIZ

Helix Ventures Partners FIZ

Internet Ventures FIZ

Private Equity Multifund FIZ

Subfundusz MCI.EuroVentures 1.0 (wydzielonych w ramach funduszu MCI.Private Ventures FIZ)

Subfundusz MCI.TechVentures 1.0 (wydzielonych w ramach funduszu MCI.Private Ventures FIZ)
  • Re: CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2016-11-03 o godz. 22:46 ~tyu napisał(a):
    > Na stronie mci znalazłem, że te fundusze mają w nazwie FIZ. Więc dzisiejszy spadek kursu może być przypadkowy a może nie.
    > Poniżej nazwy funduszy:
    >
    > MCI.CreditVentures 2.0 FIZ
    >
    > Helix Ventures Partners FIZ
    >
    > Internet Ventures FIZ
    >
    > Private Equity Multifund FIZ
    >
    > Subfundusz MCI.EuroVentures 1.0 (wydzielonych w ramach funduszu MCI.Private Ventures FIZ)
    >
    > Subfundusz MCI.TechVentures 1.0 (wydzielonych w ramach funduszu MCI.Private Ventures FIZ)

Spokojnie, może sobie planować ile chce. A bogaci włąściciele przeniosą FIZ-y do Luksemburga albo Londynu. Po za tym podwójne opodatkowanie nie przejdzie.... Coś wymyślą
    Dużo wazSpokojnie, może sobie planować ile chce. A bogaci przeniosą FIZ-y do Luksemburga albo Londynu. Po za tym podwójne opodatkowanie nie przejdzie....
    Dużo ważniejsze jest to co wczoraj na konferencji mówił prezes PEM-u o Dacie, o potencjalnych wyjściach i o przychodach Frisco, Morele, Indeks. Dzięki emocjom istnieje giełda i można zarabiać. Jest okazja odbierać papier od strachliwych, po za tym jeśli ruszy skup( jeśli) to dla akcjonariatu jest chyba lepiej gdy spółka płaci mnie niż więcej. A kto potrafi lub ma mniejszy portfel może na tych wahaniach też pięknie przyciąć.
  • Re: CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~Hiperbessa [188.146.28.*]
    Ostatni gasi światło pamiętajcie
  • Re: Tia już czytamy i płaczemy ze śmiechu... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]

"— Chcemy oddzielić ziarna od plew. We współpracy z Ministerstwem Finansów (MF) przygotowana została poprawka do projektu, którą posłowie zgłoszą podczas prac w komisji sejmowej. To pozwoli nam wyłączyć z podatku FIZ, które mają za cel działalność stricte inwestycyjną, i oddzielić je od podmiotów, które powstają jedynie dla korzyści podatkowej — mówi nam osoba zaangażowana w prace nad projektem. Zwraca uwagę, że w tej sytuacji nie ma co liczyć na 2-2,5 mld zł dodatkowego dochodu do budżetu."
    http://www.pb.pl/4645283,88759,poslowie-poprawia-wlasne-bledy

Kogo stać, przeczyta sobie całość. :)

• Re: Tia już czytamy i płaczemy ze śmiechu... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    No to ilu przeczytało ynwestorów, możemy podyskutować :)
  • Re: Tia już czytamy i płaczemy ze śmiechu... Autor: ~antymar [78.28.34.*]
    dyskusja z martołem?... żartujesz chyba ;)
    Nie wykres, nie z martołem. Ze mną i innymi.
  • nieciekawie to wygląda... - za długo spada Autor: ~antymar [78.28.34.*]
    wiem, wiem...
    problem w tym, ze tu juz trudno dyskutować z faktami...

• Re: CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~antymar [78.28.34.*]
    po lewej już chyba tylko martoł broni swej kasy...
    http://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/mci
  • Re: CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~Hiperbessa [188.146.20.*]
    Spoko nawet hiperbessa wczoraj i dzis skubał
    czy ta władza zacznie mysleć?
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1497974-GPW--opodatkowanie-FIZ-podatkiem-CIT-niespojne-z-planem-Morawieckiego.html
    dacie brakuje 3 gr do 2 zeta...
    wystarczy 10 K pekacem...

martołek w strachu...
    chyba będzie płacz martołka i na mci, skoro znów tak się miota w pisanie i podaanie tlenu...
  • Re: CZYTAĆ i PŁAKAĆ.... Autor: ~login [185.24.196.*]
    tyu czy jak ci tam kompromitujesz się przytaczając jakieś bzdury z Lisiego portalu . ...facet jest propagandzistą PO ( partia Ośmiorniczek ) i Komitetu obrony Koryta
[x]
MCI -1,01% 29,50 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.