• dwa zasadnicze pytania 3.11.2016 Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]
    Czwartek, niby nic a jednak właśnie dzisiaj na tym forum poproszę was o odpowiedź na dwa zasadnicze pytania z jakimi musimy uporać się na Autopartnerze.
    Przyznam, że są to pytanie trudne i może właśnie dlatego chciałbym od was usłyszeć co o tym myślicie.

1. Jeśli mamy na danej spółce (autopartnerze) wyraźny trend wzrostowy, natomiast na szerokim rynku dominuje spadek, to co zwycięży, czy siła trendu wzrostowego i spółka dalej będzie wzrastać ? Czy rynek jako całość słaby w bessie spowoduje załamanie na wykresie spółki ?

2. Jeśli tak jak tutaj po znacznym przecież wzroście, notowania spółki wchodzą w jednoznaczny trend boczny, to jak odróżnić, czy mamy do czynienia z konsolidacją, po której nastąpią wzrosty, czy z odwróceniem, czyli dystrybucją, po której trend wzrostowy ulegnie odwróceniu.

Wielu z Was ma bardzo poważne kłopoty ze znalezieniem odpowiedzi na te dwa pytania, a przecież odpowiedzi na nie mają znaczenie kardynalne.

Pozdrawiam i czekam na wpisy
    Mam nadzieje, że temat jest na tyle ciekawy, że nie zabraknie również ciekawych odpowiedzi

kolorowy wiatr

• PATENTUS-1.32. Poziom docelowy 2,10, a tu sru poniżej 1 zł i AMNEZJA : ) Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.254.*]
    A kogo NORMALNEGO obchodzi twoje belkotanie?

Ten kolorowy to bajkopisarz który nie ma co z czasem zrobić i życie spędza na szukaniu naiwnych którzy zechcą go czytać.

kolorowy-wiatra (dawniej kamerdyner-profesora i chodzik księżycowy), a może najpierw wytłumacz dlaczego dostałeś amnezji gdy Patantus zamiast odpalić to zwalił się o połowę?
    Do tego stopnia straciłeś pamięć, że napisałeś, że nawet nie wiesz co to za spółka cyt ,, ...ten Patentus" - hahahaha

https://www.bankier.pl/forum/temat_patentus-1-32-poziom-docelowy-2-10-a-tu-sru-ponizej-1-zl-i-amnezja,18812689.html
  • Re: dwa zasadnicze pytania 3.11.2016 Autor: ~republika [91.231.247.*]
    1. nawet w bessie na szerokim jest spore grono spółek które poprzez mocne fundamenty , dynamike rozwoju i brak zagrożeń legislacyjnych ze strony naszego ' szacownego' rządu są w stanie rosnąć np. anica, forte , wielton, kruk, oponeo, intercars 2. na naszej spółce były symptomy kosolidacji a nie dystrybucji - np. spadająca gwiazda 8 i 15 września , która technicznie powinna kurs skierowć na mocną korekte spadkową a o dziwo tak sie nie stało , kolejny przykład to 12 października mocny spadek ale tylko chwilowy bo popyt szybko sie uaktywnił i pozostawił tylko dolny długi cień - wymowa pozytywna .......
  • Re: dwa zasadnicze pytania 3.11.2016 Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]
    Dziękuję za ten wpis i proszę o następne wypowiedzi.
    Dodam tylko, że moim zdaniem analizowanie tego co powinno się stać a nie staje się po negatywnej formacji świecowej jest jedną z możliwości prowadzących do wyciagnięcia właściwego wniosku.
    W takim ruchu bocznym z jakim mamy do czynienia na Autopartnerze, inwestorami ,,rzucają,, emocje dosłownie od ściany do ściany.
    Ci co sprzedają, są przekonani, że kurs spadnie o wiele niżej, albo nawet trend się całkowicie odwróci.
    Kto ma więc rację i czy kupować, czy sprzedawać ?

KW
    Odnośnie wpisu Republiki ten cytat wydaje mi się bardzo istotny

,,nawet w bessie na szerokim jest spore grono spółek które poprzez mocne fundamenty , dynamike rozwoju i brak zagrożeń legislacyjnych ze strony naszego ' szacownego' rządu,,
    a więc mówiąc krótko fundamenty !

Natomiast pozwolę sobie zwrócić uwagę na jeden szczegół w poprzedniej wypowiedzi Republiki a mianowicie
    9 września nie mieliśmy do czynienia z linią ,,spadającej gwiazdy,, chociaż kształt tej świecy jest dokładnie taki jak być powinien.
    Ten błąd popełnia wielu z was i teraz jest sposobność, aby to sprostować.
    Czy wiesz szanowny kolego Republika, dlaczego nie była to spadająca gwiazda ?

kw
    witaj kolorowy , mozliwe że nie jest to spadająca gwiazda bo nie spełnia pełnych wymogów tej formacji a tak przy okacji najnowszy wykres naszej spółki http://at.biznesradar.pl/e75ba26853d682d7d94b28b3bfc31663.png
    9 września - nie jest na szczycie trendu wzrostowego ......
    Tak właśnie nie jest na szczycie trendu.
    Poza tym spadająca gwiazda wyznacza poziom oporu a w tym wypadku kurs szybko przeskoczył ponad górnym cieniem.
    Natomiast 15 września mamy klasyczną spadającą gwiazdę, która utworzyła opór na swoim szczycie, trzymający do dzisiaj.
    Poza tym poparta była volumenem ,który pokazywał wycofywanie się popytu lub wzrost podaży.
    Może ktoś jeszcze zabrałby głos w dyskusji na ten temat ?

pozdrawiam wszystkich i proszę o wypowiedzi merytoryczne.
    kw
  • Re: dwa zasadnicze pytania 3.11.2016 Autor: ~antychodzik [178.37.167.*]
    Tak , ja mogę zabrać głos w dyskusji -

APUD , APUD , APUD

ACK
    A może jest inaczej niż myślicie ?
    Może pewna grupa powiązanych ze sobą ludzi, po prostu w tym ruchu bocznym wychodzi z tych akcji.
    Sprzedaje jednym uderzeniem powiedzmy kilkadziesiąt tysięcy, po czym pod koniec dnia podbija kurs odkupując niewielką ilość, co sprawia wrażenie ruchu bocznego a nie dystrybucji.
    Podobna sytuacja miała kilka miesięcy temu miejsce na PGNIG.
    No więc jak ? Jest to nadal ruch boczny przed dalszym wzrostem, czy może to co obecnie napisałem bardziej do was przemawia ?

kw
  • Re: dwa zasadnicze pytania 3.11.2016 Autor: ~kc [178.217.249.*]
    no.
  • Re: dwa zasadnicze pytania 3.11.2016 Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    Czy ktoś może mi pokazać 100 % wzrost na innej spółce przypodobnej kapitalizacji z tak małą liczba przemielonych akcji?

Szczęśliwcy którzy kupili na pierwotnym wiedzą co mają a teraz wylatują bardziej nerwowi.

Rynek motoryzacyjny przeżywa boom co zresztą widac na przykładzie akcji: oponeo.pl, wielton, inter cars, boryszew.

Jeżeli APR będzie dalej się tak rozwijał w Polsce i zagranicą to dyszka będzie szybciej niż co niektórym się wydaje:)

Mam 100k i za h.... szybko nie oddam:)

pozdrawiam Kolorowego i akcjonariuszy APR.
  • Jak AMNEZJA z Patentusem to może o NETII pamięta : ) Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.254.*]
    I gdzie te 12 zł na koniec 2015 roku ???
    NETIA - kolorowy-wiatr w 2009 zapowiedział 19 zł (długoterminowo), a w 2015 r 12 zł. A od tego czasu Netia spadła prawie o połowę - hahahaha
    kolorowy bajkopisarz ... czym większe brednie tym pisze jeszcze bardziej zapalczywie : )
    Rozpisał fale na 25 lat : ).
     To może rozpisz na 100 lat ... to może nasze pra pra wnuki doczekają -- hahahaha
    .

e: czy to forum działa ? Jeśli tak to analiza techniczna Netii 
    Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]2015-02-03 18:58
    ...Widać wyraźnie, że poziom docelowy, to poziom około 20 złotych. Wynika to z szerokości kanału a także z analizy fali spadkowej, w której to wydłużeniu uległa ostatnia fala piąta. Oczywiście proces ten musi potrwać, ale po wybiciu oporu kurs powinien wzrastać wyraźniej pod zupełnie innym kątem. Stawiam na 10 - 12 zeta do końca tego roku.

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-czy-to-forum-dziala-jesli-tak-to-analiza-techniczna-netii,16554341.html
  • Re: Jak AMNEZJA z Patentusem to może o NETII pamięta : ) Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.254.*]
    Do republika [91.231.247.*]
    Kolego tak niegłupio piszesz na Ursusie, a tu wdajesz się w dysputę z tym fantastą udający inwestora.
    Jeżeli go nie znasz to wczytaj się w podane przeze mnie linki. A przyjdzie dzień to on i tu Wam niejedno wywinie i to tak, że wielu będzie w szoku.
  • Re: Jak AMNEZJA z Patentusem to może o NETII pamięta : ) Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    Tak fryzjerku Kolorowy zwali nam APR do złotówki :) idź do lekarza
  • Re: Jak AMNEZJA z Patentusem to może o NETII pamięta : ) Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]
    Ja również pozdrawiam Marcina i przypomnę, że tak jak Marcin, wcześniej niejaki zielony ludek zwany przeze mnie Chodzikiem Księżycowym zajadając się czekoladą z orzechami wspominał na tym forum zresztą, że akcje Autopartnera będą dwucyfrowe.
    Przeczy to niejako temu, o czy wspominają tutaj co poniektórzy, że kolorowy wiatr pokazuje się jedynie na spółkach które mocno tracą.
    Szkoda wielka, że pomimo zachęty z mojej strony ani anty, ani fryzjer nie mają w tej kwestii nic do powiedzenia, co zresztą nie dziwi mnie wcale, bo zawsze tak było. Niestety, kiedy rok temu z okładem pisałem, że puka do nas bessa, to śmiali się ze mnie do rozpuku.
    Dzisiaj jak widzę ani jeden, ani drugi o tym nie pamięta. Może teraz pośmieją się z Marcina, kiedy prognozuje 10 zeta na Autopartnerze ?

kw
  • Re: Jak AMNEZJA z Patentusem to może o NETII pamięta : ) Autor: ~antychodzik [178.37.166.*]
    CK ciągle z uporem maniaka wyważasz otwarte drzwi , tylko po co ? nasza giełda przeżyła już kilka razy bessę , więc sprawdź sobie notowania małych spółek z tamtego okresu , a uzyskasz odpowiedź na swoje pierwsze pytanie , co do drugiego jakoś nikt nie podbija kursu na koniec sesji , akcjonariat jest generalnie słaby i chce za wszelką cenę utrzymać lub zrealizować pokaźne zyski więc chyba wiadomo co tu się będzie działo w krótkiej i średniej perspektywie jeśli cały rynek będzie spadał , a do tego wszystkiego jeszcze twoja obecność na tej pięknej spółce ...
  • Do Wesołego Fryzjera Autor: ~antychodzik [178.37.166.*]
    wejdź na PZU wątek " 3 listopada 2016 ..... " naszej nędzy i zobacz jak CK mija się z prawdą , niedawno chyba tutaj pisał , iż nigdy nie umieszcza AT na temat spółki , której akcje posiada , to co napisał w tamtym wątku na PZU całkowicie przeczy jego tezie . No i starym zwyczajem CK jak zwykle powiadomił wszystkich o zakupie PZU już po wzrostach co mnie bardzo rozradowało he he - zabawny gościu , chyba ja zacznę tak robić :)
  • Re: Do Wesołego Fryzjera Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.254.*]
    On tak pisał wielokrotnie.
    A pamiętasz Sfinksa gdzie kolorowy przez kilka miesięcy namawiał do kupna, a po tym gdy (po podbitce) spadło to śmiał się na całe forum, że on już nie ma akcji bo po cichu sprzedawał, a inni kupowali. Dodał przy tym, że cyt ,,dobrze, że im zapału na kupowanie starczyło". A inny jego cytat to - ,,wciągnąć barany do rzeźni i oddać im swoje akcje na górce")
    Inna sprawa, że na koniec i tak (jak zwykle) zakończył ucieczką bo wszyscy pękali wprost ze śmiechu (sprzedane ilości i WIELKI ODPAŁ do góry zaraz po tym gdy napisał, że sprzedał.

https://www.bankier.pl/forum/temat_sprzedaj-sfinksa-po-1-32-nawet-ze-strata-a-tu-sru-200-do-gory-hahaha,18783311.html
  • był kamerdynerem-profesora, a teraz jest KOLOROWYM-WIATREM Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.254.*]
    Dnia 2014-11-24 o godz. 13:55 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > ... Napisałem tak aby wciągnąć barany do rzeźni i
    > oddać im swoje akcje na górce. To się nazywa manipulacja, która tu na
    > akcjach na kontraktach odbywa się co dnia. Zawsze mam pozycje
    > zabezpieczone stop lossem i po to on jest aby chronić zyski i nie
    > Chodzik Księżycowy

https://www.bankier.pl/forum/temat_na-dziesiec-5-to-i-malpa-trafi-a-ck-moze-raz-czy-dwa,16024603.html
  • Re: był kamerdynerem-profesora, a teraz jest KOLOROWYM-WIATREM Autor: ~antychodzik [159.205.70.*]
    ależ jak najbardziej że to pamiętam , to jest cały Kolorowy , zamieścić piękną analizę z biegnącymi trójkątami , misami i motylami , wciągnąć naiwnych po czym " ubić " z nimi świetny interes , oczywiście dla niego świetny ...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.130.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.130.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
AUTOPARTN 0,11% 18,36 2025-10-14 10:10:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.