dlatego zadaje pytanie z podtekstem. jeśli ktoś wkleja jakikolwiek link i podaje wycene to powinien ją poprzeć faktami a nie wróżbami z fusów kawy porannej
maciusiu fan ma racje nie siej zametu i podawaj w tytule prawdziwe info a nie wyimaginowany kurs i nie obrażaj ludzi bo podając takie info w tytule to raczej ty masz mleko pod nosem
Jeżeli dywidenda jest porównywalna do ceny akcji to akcje spółki są zaniżone. Jeśli przyjąć, że bardzo dobra dywidenda to 20% ceny akcji to mamy około 25zl - tak na chłopski chamski rozum, bez bżdżenia znawców parkietów. To spółka dywidendowa, ale jak te 15% FF się w tym połapie to akcje skoczą właśnie na te 25 zeta. WNIOSEK: kupoać i trzymać, bo opłaca się z każdej strony.
A ja dla odmiany zgadzam się z poziomem wyceny, bo rozumiem, że chodzi o wycenę na podstawie fundamentów, która może być pomocna przy prognozie długoterminowej (pow. 12 miesięcy). Dla mnie ECHO jest fundamentalnie zdecydowanie najbardziej niedowartościowaną dużą spółką na GPW. Rozumiem, że z punktu widzenia krótkiego terminu i AT poziom jest absurdalnie wysoki (ta spółka nigdy tyle nie kosztowała), ale to kwestia startegii giełdowej jaką wybieramy. Szczególne pozdrowienia dla Maćka, bo też chciałem o tym napisać, ale się wstrzymywałem wiedząć, że raczej nie znajdę zrozumienia na forum prognozując aż tak duży potencjał wzrostu, nawet jeśli będzie to dotyczyć długiego terminu.
jeśli mówimy o długim terminie to poczekajmy co zrobi główny udziałowiec czyli griffin. jeśli nie zechcą sprzedać echa to może wejdziemy na ten poziom. ja patrzę na to co jest teraz a nie na za 3 lata. dzis jest euforia po podpisaniu umowy przedwstępnej poczekajmy co bedzie w wynikach na koniec listopada
Nie ma co kruszyć kopii czy cena porównawcza z BR jest ok. Spółka stabilna i tyle. Można sie z nią zgadzać lub nie z tym że ja mimo wszystko wolę jak wycena jest na zdecydowanie wyższym poziomie niż to po ile mam średni zakup.