Nie wiem czy ja dobrze kumam ale... 1,7mln po cenie nominalnej 0,5zł daje 3,4mln nowych akcji plus , te które już są 4,55mln ... razem 7,95mln akcji a jaki jest faktycznie FF nie mam pojęcia ale chyba więcej niż 78tys akcji. Przy takiej ilości FF to na jednej sesji z sąsiadem mógłbym podnieść kurs o 100% :P
Kolejna spółka wkracza na grunt jawnego oszukiwania drobnego akcjonariatu. Takie bezczelne praktyki powinny być traktowane jak kradzież. Po ile obejmie te akcje. Po nominale?
Dnia 2016-10-27 o godz. 12:04 ~Zenek napisał(a): > Nie wiem czy ja dobrze kumam ale... 1,7mln po cenie nominalnej 0,5zł daje 3,4mln nowych akcji plus , te które już są 4,55mln ... > razem 7,95mln akcji a jaki jest faktycznie FF nie mam pojęcia ale chyba więcej niż 78tys akcji. Przy takiej ilości FF to na jednej sesji z sąsiadem mógłbym podnieść kurs o 100% :P
to weź się k.... do roboty i przeczytaj projekty uchwał i przeanalizuj ruchy w akcjonariacie po raporcie za II kw. ja się wysiliłem.
"Przyznanie uprawnienia Zarz ą dowi do ustalenia ceny emisyjnej akcji, uzasadnione jest faktem, i ż w okresie od dnia podj ę cia uchwały upowa ż niaj ą cej do podwy ż szenia kapitału zakładowego w trybie kapitału docel owego, do dnia rozpocz ę cia subskrypcji prywatnej, nie sposób oszacowa ć rynkowej ceny akcji Spółki, do której nale ż y dostosowa ć cen ę emisyjn ą akcji nowej emisji.
Dnia 2016-10-27 o godz. 16:38 ~ANtrk napisał(a): > i co myslisz ze beda teraz jechac w gre jak caly rok meczyli sie aby zjechac w dol? > Zapomnij tu bedzie jeszcze nizej aby emisja byla jak najnizsza >
Zjechali z 8 na 3, więc emisja powinna być pośrodku, po 5,50 :)