• Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~coda [83.7.204.*]
    Uchwała Nr 705/16
    Zarządu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A.
    z dnia 26 października 2016r.
    § 1
    1.
    Na podstawie § 2 ust. 1 i 4 oraz §40 ust. 2, 3a i 4a Regulaminu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych, po rozpatrzeniu wniosku spółki COGNOR S.A., Zarząd Krajowego Depozytu postanawia zarejestrować w depozycie papierów wartościowych
    4.545.925 (cztery miliony pięćset czterdzieści pięd tysięcy dziewiędset dwadzieścia pięć) akcji zwykłych na okaziciela emisji nr 9
    spółki COGNOR S.A. o wartości nominalnej 2,00 zł (dwa złote) każda, emitowanych w ramach warunkowego podwyższenia kapitału
    zakładowego na podstawie Uchwały nr 14 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia tej spółki z dnia 14 marca 2011r., oraz oznaczyć
    je kodem PLCNTSL00014, pod warunkiem podjęcia przez spółkę prowadzącą rynek regulowany decyzji o wprowadzeniu tych akcji do obrotu na tym samym rynku regulowanym, na który wprowadzone zostały inne akcje tej spółki oznaczone kodem PLCNTSL00014, z
    zastrzeżeniem ust. 2.
    2.
    Zarejestrowanie wskazanych w ust. 1 akcji zwykłych na okaziciela emisji nr 9 spółki COGNOR S.A. w depozycie papierów wartościowych nastąpi w terminie trzech dni od dnia otrzymania przez Krajowy Depozyt decyzji, o której mowa w ust. 1, nie wcześniej jednak niż w dniu wskazanym w tej decyzji jako dzień wprowadzenia tych akcji do obrotu na tym rynku regulowanym.
    § 2
    Informacja o zarejestrowaniu akcji wskazanych w § 1 ust. 1 pod kodem PLCNTSL00014 zostanie przekazana w formie komunikatu Krajowego Depozytu.
    § 3
    Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

.... nowe 4,5 mln warrantów. Finał chyba coraz bliżej ...

• Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~mir [109.173.221.*]
    niech podciągną cenę wyżej to będzie więcej konwersacji i kasy w spółce.
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~Mucka [94.78.191.*]
    Tak, finał przymusowego wykupu coraz bliżej
    Wiecie czemu cena jest poniżej wykupu warantow? Żeby nie było konkurencji tzn nikt więcej ich nie realizował dzięki temu szybciej przekroczą próg 90 %
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~toi [31.1.187.*]
    Głupoty,
    SHS kupią ten biznes!
    Co da PS wycofanie z banana?
    ile akcji jest poza jego kontrolą?

• Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~stalowy [37.47.12.*]
    To prawdopodobnie jeszcze konwersja obligacji które kupił Sztuczkowski. Okaże się w ciągu 3 dni.
    Info dla spółki dobre ponieważ zadłużenie niższe. Dla akcjonariuszy info trochę gorsze bo ilość akcji większa i może pojawić się dodatkowa podaż. Dla Sztuczkowskiego oznacza to zarobek około 50% więc może się zdecydować opchnąć 1-2 mln sztuk a to w przypadku wolumenów na COG oznacza bardzo długi okres upychania.
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~mir [77.253.148.*]
    Tylko jakoś ostatnio komunikaty o tym,że zwiększa stan posiadania.
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~coda [83.7.204.*]
    Dnia 2016-10-26 o godz. 20:35 ~stalowy napisał(a):
    Dla Sztuczkowskiego oznacza to zarobek około 50% więc może się zdecydować opchnąć 1-2 mln sztuk a to w przypadku wolumenów na COG oznacza bardzo długi okres upychania.

Ale po co miałby Sztuczka upychać na giełdzie 1-2 mln sztuk akcji, jak on jest przecież maniakalnym kolekcjonerem akcji Cognora, a nie zwolennikiem handlowania nimi. Ponadto zarobek 50% to Sztuczka miał prawdopodobnie przy wykupie obligacji, ale konwersja warrantów już była 50% powyżej ceny giełdowej. Tak, czy siak nawet jak wyszła mu średnia 1,20-1,30 zł za akcję, to przecież nie będzie się łaszczył na drobne 300-600 tys zł. Tu gra idzie o znacznie większą stawkę liczoną na kilkadziesiąt, a może nawet kilkaset milionów zł.

Jeśli faktycznie to Sztuczka konwertował warranty, co jest bardzo możliwe, to jego udział ponownie wzrośnie i przybliży nas do potencjalnego ponownego wezwania. Ale tym razem już po cenie warrantowej - 2,35 zł.
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~Laik [109.196.112.*]
    Dlaczego po cenie warrantowej? DLaczego po cenie 2,35? pytam powaznie dlaczego w kolejnym wezwaniu mialby kupowac po 2,35 a nie po sredniej z oatatnich kilku miesiecy?
    To jak ja miałbym taką pewność jak ty że nie będzie przymusowego wykupu i biznes idzie do shs to sam bym wciągnął z rynku wszystko do 2 pln, bo przecież właściciel płaci więcej a tutaj spółka dnia nawet nie drgnie
    I ktoś dzisiaj wciągnął z ukrycia po 1,49
    Wciagnieciem z ukrycia to ja może zaczalbym się ekscytowac jakby poszło ponad mln papiera z przełożeniem na kurs a nie 50 tys. Równie dobrze można się zastanawiać kto to sprzedał...
    Sprzedawał ten co kontroluje kurs od dłuższego czasu ,a tutaj ktoś zepsuł mu zabawe.
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~mar [80.85.231.*]
    zauważcie , że mimo , że kurs urósł nikt nie sprzedaje akcji!!!!
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~pgz [178.217.140.*]
    nikt nie sprzedaje bo spolka przez lata byla i jest tak osrana ze niewiele osob ma te akcje, jestem pewien ze wiekszosc udzielajacych sie na roznych forach o cognorze nie ma akcji, boja sie wejscjestem pewien ze ilosc osob majacych warranty (ci ktorzy byli na walnym na poczatku 2011) jest wieksza od osob ktore kupily akcje cognora z rynku przez ostatnie miesiace, czy nawet lata
    Ja mam łącznie 32.tys no i oczywiście warranty , uśredniałem ale ogólnie jestem w plecy żeby wyjść 0 kurs musiałby osiągnąc
    przynajmniej cenę warrantową, Przeżyłem 2 spadki do 0,60 zł wiec nie mam zamiaru sypać na tych poziomach, takich jak ja jest pewnie wielu....
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~mir [109.173.223.*]
    czyzby dzisiaj straszak na 1,50 zadziałał ?
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~pgz [178.217.140.*]
    to musielismy byc na tym samym walnym, ja tez mam warranty, z etgo co pamietam to nie bylo nikogo oprocz mnie ktory by mial 3 warranty (teraz 30tys), musiales miec inna ilosc akcji zerejestrowanych na tym walnym, a skoro wyjdziesz na zero przy cenie 2,35 to srednia zakupu masz spora
    warrantów mam za 10 tys. Akcje mam kupowane za 0,6 zł ale także po 5 zł. Wszyscy jedziemy na jednym wózku.
    Powinno być dobrze ale na cog nigdy nie ma pewności co będzie. To nie ejst spółka do inwestowania tylko do spekulowania
  • Re: Nowe 4,5 mln warrantów Autor: ~mir [109.173.223.*]
    o k......jeden strzał
[x]
COGNOR -0,59% 5,07 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.