Miki, mój przyjacielu czyżbyśmy znów mieli być współakcjonariuszami? Obyś tylko był dla mnie bardziej łaskaw kiedy będę trzepał amatorów szybkiego zysku, spółdzielców i podczepionych na szybko daytraderów :)
Witaj Fred. Narazie siedzę na milkilandzie i jsw. W przypadku tego drugiego jestem mega zadowolony i caly czas zarabiam, a w przypadku milki mam pakiet i zamierzam go jeszcze powiększyć o kolejne 25kilo. Czekam na imponujące wyniki 12.11. A jak tam Twoje inwestycje i przemyślenia??
Miki jak coś ma rosnąć to rośnie i to bez powodu i nic nie jest w stanie wzrostu zatrzymać.A jak coś nie ma rosnąć, to najlepsze infa, najlepsze wyniki, nie pchną tego wozu z cegłami... obawiam się, że MLK jest jedną z tych spółek, które pięknie się rozwijają, a kurs latami szoruje po dnie... chciałbym się mylić.
Ewa, ja bronie Twojej godności a Ty się pode mnie podszywasz :( Nisko upadłaś niestety, a fajne dziewczę z Ciebie było :( Nie grzeczna dziewczynka. Fred zobacz numer IP to nie ja. Ja się w taki sposób nie wysławiam. Pokazuje to tylko tyle, że Ewa ostatecznie się poddała i załamała, wie że w dyskusji nie ma żadnych argumentów i nie może wygrać uczciwie ;) Szkoda...
Fred jak obstawiasz wyniki 12 w sobotę??. Bo ja bardzo pozytywnie, do końca roku umowa restrukturyzacji i droga na dwucyfrową otwarta. Tak to widzę. Co Ty na to??
Obstawiam na plus, jak duży nie wiem, ale najważniejsze, aby był pozytywny trend.... i oczywiście spokój, bez spekulantów :) których trochę się tam niestety pojawiło. Potencjał jest.
Ja myślę, że nadchodzi wreszcie ten czas. To się musi wreszcie ruszyć. Waluta zyskuje, produkty drożeją, nowe rynki- nie ma opcji żeby bylo inaczej. Jak się dogadają z bankami to będziemy mieli drugie JSW.
Tutaj jest trochę inaczej Miki, rośnie też cena surowca, a więc marża nie wzrasta tak, jak pokazywałyby to rosnące wykresy poszczególnych produktów..no ale bądźmy dobrej myśli
Myślałem, że będzie lepiej po wzrostach cen na rynkach światowych , ale tak jak napisali w raporcie, wzrosty cen w u nich nastąpiły dopiero od października, zatem będą widoczne dopiero w wynikach za bieżący kwartał.
tak, ale tylko długoterminowo na 2-5 lat; sprzedać większą ilość też nie będzie prosto bo obroty generalnie od początku nie powalają. Najważniejsze aby spekuła nie usiadła na papierze bo wtedy na pewno nie będzie trwałych wzrostów. Widziałem papiery bardzo dobrych firm zgnojone przez spekułę i tego się boję, żeby nie stała się spółką spekulacyjną. Wtedy z czasem powoli będzie coraz lepiej. Miłego dnia.