Myślę ze dadzą radę , Jeszcze kiedyś wrócę do tego i zobaczysz ze oscylowalo w tych granicach . W styczniu zobaczysz jakie oni już aktywa uzbierają , jedyny znak zapytania to będzie ze sciagalnoscia , jak szybko będą ja realizować
Fajnie ze kupują zarówno w hiszpanii, aliora czy innych korpo wierzytelności tylko zastanawia mnie czy bedzie dywidenda skup czy cały czas zadłużanie sie byleby tylko kupić jak najwiecej pakietów
nie można patrzeć na wartość tylko na wskaźniki :)- 30 mln przy kapitałach 20 mln, gotówce jaką mają na koncie (w tym roku jeszcze nie było mniej niż 10 mln na koniec kwartału) i bieżących spłatach to nie jest dużo :)
Nie ma co cytować bo o dużej nie pisałem więc Ten cudzysłów z księżyca , chodziło mi ze zadłużenie jest duże w stosunku do wartości księgowej , bo tam pisał ze prawie bez długów . Jak wejdą do sWIG80 to dla mnie wtedy będą duża , wypuszcza obligacje kupuje wierzytelności za nie , normalna sprawa , kruk nie inaczej działa
Na chwile obecna są na NC nic o przejściu na GPW nie słyszałem wiec o czy my mówimy. Według mnie to mogą sie zadłużać ale powinni raz a porządnie a nie emisje co kwartał po 10-15 baniek
Tylko obligacje muszą mieć zastaw , czy też jakby zrobili dużą emisję to później mógł by być problem z wykupem . Spółka prowadzi zrównoważony wzrost , spokojnie nie odrazu Kraków zbudowali . znajdź mi spółkę która co roku podwaja zysk , a tu co roku ponad 100% wzrost , a na przyszły to według mnie będzie ze 12 baniek zysku , zależy jeszcze jak szybko będą ściągać te wierzytelności co w tym roku tak kupują
No świetnie ale nie śmiania to postaci rzeczy ze ilość emisji powinna być pewnym wentylem bezpieczeństwa jednakże co za dużo to nie zdrowo. Gdyby zdecydowali sie na wejście na GPW to moglibi np. Z Quercusem czy z Altusem dogadać sie na temat emisji akcji i nie byliby na tym w żaden sposób stratny
ale po co im Altus lub Quercus jak mają Trigon ? Myślę że emisja akcji też jest nie potrzebna obecnie- uważam, że dopiero wyniki roczne dadzą nam pełny obraz jak spólka rozwinęła sie przez ostatnie 12 miesiący