• Coś cicho na wątku Autor: ~Chudy [37.47.41.*]
    A ciekawe jak w firmie się dzieje, ma ktoś jakieś przesłuchy czy też wszyscy już sprzedali??? :-p
    Ciekawe co pokażą w raporcie za ostatni kwartał - może dowiemy się końcu kogo i na ile zafakturowali :), a może jakiś komunikat puszczą? Było nie było zbliża się końcówka roku i gorący okres w branży.
  • Re: Coś cicho na wątku Autor: ~link [94.254.140.*]
    http://wyborcza.pl/1,155068,20845529,zarzadzanie-chaosem-po-polsku.html
    myślę że w końcu ruszymy do przodu
    z ww. artykułu :
    Bradley o wrocławskim pomyśle mówił z uznaniem: - Pozwala zarządzać dowolnymi zestawami informacji oraz plikami tylko za pomocą kliknięcia myszki, bez potrzeby zaangażowania programistów IT. To rewolucyjne rozwiązanie w zakresie modelowania i strukturyzowania danych, które wierzę, że zdobędzie uznanie na rynkach światowych.
  • Re: Coś cicho na wątku Autor: ~kuna [50.172.255.*]
    Optymistyczny artykul, jest moc w big data. dzieki za link
    pzdr
  • Re: Coś cicho na wątku Autor: ~Chudy [37.47.41.*]
    Wycena akcji PiLab na rynku NewConnect skoczyła z początkowych 3 do 30 zł, a w sumie spółka pozyskała dotąd 30 mln zł w różnych rundach finansowania. Wrocławianie liczą, że przy kolejnej emisji akcji będzie to już 100 mln zł.

I to jest interesujące ........ dla przypomnienia ostatnia emisja była po 45PLN, pytanie jak teraz się wycenią?
  • Re: Coś cicho na wątku Autor: ~robert [217.99.255.*]
    fajnie by było ok. 60 zł, jeśli za mniej niż 45 oznaczałoby by zduszenie wzrostów
  • Re: Coś cicho na wątku Autor: ~Chudy [37.47.13.*]
    Mają rozmach :) jak chcą pozyskać 70 melonów, nieźle nieźle.
    Można by pomyśleć, że maszyna zaczyna się porządnie rozkręcać jak sygnalizują wprost zapotrzebowanie na taką kasę.
    Dedukując spodziewają się chyba skokowego wzrostu ilości wdrożeń, bo inaczej to nie bardzo wiem na co im aż tyle kasy by było???
    Czyli chyba coś wisi w powietrzu, a może to tylko takie wishful thinking ......
    Ja też mam nadzieję że te 100 mln nie pójdzie na "bilety lotnicze"
    a swoją drogą informacja negatywna, bo taka emisja zafiksuje kurs na dłużej i będą potrzebne "GRUBE" infa aby rosło
  • Re: Coś cicho na wątku Autor: ~informatykier [188.146.86.*]
    jaka negatywna....? tak naprawdę to zależy od ceny emisyjnej... jak znajdą inwestora na 1 milion akcji po 100 zł to będziesz pierwszy skakał z radości..
  • Re: Coś cicho na wątku Autor: ~klikacz [94.254.136.*]
    do tego aby jakiekąkolwiek nowa emisję umieścić musza mieć jakieś dobre info, bo wątpię by sprzedawali po 45 zł (wtedy na giełdzie akcje były po 60 zł)
[x]
DATAWALK 7,59% 139,00 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.