Ja sie dziwie, że przy zysku na akcje 2,85 zł. Rano możnabyło brać po 2,35 zł. To świadczy o tym, że spółka jest zapomniana przez inwestorów całkowicie.
Prypomną sobie powyżej 10-20 zł :)))
1 mln kwartalnie zysku netto = 4 mln rocznie Przy c/z =15 KURS POWINIEN WYNOSIĆ OKOŁO 20 ZŁOTYCH!!!!
Czy możliwy jest 1 mln zł kwartalnie? W tamty kwartale już wykręcili taki wynik
SPÓŁKA ZRESTRUKTURYZOWANA OTWORZYŁA SKLEP INTERNETOWY WSPÓŁPRACA Z ALLEGRO WSPÓŁPRACA Z TVN - SPONSOR TOP MODEL, PRZYJACIÓŁEK ETC. ŚWIETNY MARKETING - NEWSLETTERY, AKCJE MARKETINGOWE, WIELE GWIAZD UBIERA SIĘ W PRIMAMODĘ, ŚWIETNY PROFIL NA FACEBOOKU - POLECAM
I CO NAJWAŻNIEJSZE PODWYŻSZENIE KAPITAŁU WEDŁUG SŁOW PREZESA MA SIĘ ODBYĆ POPRZEZ EMISJĘ OBLIGACJI - WIĘC BĘDĄ DBAĆ O WSKAŹNIKI
Jak Wy czytacie te raporty to aż głowa boli: "W III kwartale 2016 roku Spółka wypracowała zysk na działalności operacyjnej, bez uwzględnienia pozostałych zdarzeń operacyjnych, na poziomie 217 tys. PLN wobec straty -1.609 tys. PLN w III kwartale 2015 roku." Tylko 217 tys. zł zysku operacyjnego (zysk operacyjny a nie zysk netto) a reszta to zapisy księgowe.
Enigma to już było wiadomo. Wrzucili znak towarowy do majątku spółki. Biorąc pod uwagę ze spółka bedzie przynosic nawet 250 tysięcy kwartalnie zysku przy dwudziestu paru salonach i sklepie internetowym to kurs powinien byc w okolicah 5 zł przy c/z=15
No pozycja nazywa się zysk netto, zgodnie z zasadami rachunkowosci jest to zysk netto. Wynikający ze zdarzeń jednorazowych, ale jest. Ale nie to jest najwazniejsze. Trzeba się cieszyć z poprawy. Szkoda, ze jaj nie było, żeby więcej wziąć akcji, a teraz ciężko będzie kupić na takich wzrostach.
„W dającej się przewidzieć przyszłości Zarząd nie znajduje żadnych przesłanek mogących zakłócić pozytywny trend sprzedaży i marży oraz efekty wdrożonych oszczędności, co stanowi dobrą prognozę dla IV kwartału, szczególnie uwzględniając efekt sezonowości" - czytamy w raporcie.
Myślę, ze nie tylko o 10 mln zł jednorazowych tu chodzi. Wycena na rynku jest mega atrakcyjna, ale ja jednak nie byłbym w 100% optymistyczny, że to teraz skoczy do 10zł za akcję. Potrzeba kontynuacji poprawy wyników, a nadchodzacy sezon zimowy dla branzy obuwniczej jest doskonałą okazją to zrobienia tego. Fajnie wygląda szybko opublikowany raport i to wg MSSF.