Jestem ciekawy , który z zarządzających funduszami się wyprzedaje w takich cenach ? Mam im zresztą kilka słów do powiedzenia . Jeśli to Wy stoicie za taką przeceną to gratuluję takiej roboty . Mam nadzieję , że was szybko wywalą z roboty za takie wyniki w zarządzaniu . Żywię nadzieję , że PIS ZLIKWIDUJE OFE I SKOŃCZY SIĘ LEKKIE ŻYCIE . NIE POZDRAWIAM was .
Trzeba poczekać kilka miesięcy, może rok. Fundusze przyciśnięte potrzebą sprzedadzą resztki, firma zintegruje nabytki i zacznie realizować synergie, a po chwili zapowie powrót do dywidendy. Kurs wróci na dwudziestki, może nawet przekroczy 30 jeśli wyniki będą przyzwoite.
Dnia 2016-11-23 o godz. 04:52 ~wielki napisał(a): > cale szczescie ze tylko 13 tys w plecy do dzis juz bylo by 17 ale spokojnie poczekam na 7 tam bedzie branie
jak tam marenio dalej trzymasz ??? czasami lepiej sprzedac na stracie jak dobierac tak jak pisalem bedzie maeg branie przy 7.10-7.30 pozdro
Jestem ciekawy co to za geniusze sprzedają po takiej cenie ? Żeby sprzedać jakiekolwiek większe pakiety akcji to trzeba zrobić podbitkę tutaj natomiast kurs jest gnojony bez pardonu od kilku lat .
Dnia 2016-11-25 o godz. 16:39 ~GMBH napisał(a): > Jestem ciekawy co to za geniusze sprzedają po takiej cenie ? Żeby sprzedać jakiekolwiek większe pakiety akcji to trzeba zrobić podbitkę tutaj natomiast kurs jest gnojony bez pardonu od kilku lat .
oby tylko czyms nas nie zaskoczyli bo po co tak sprzedaja ??? cos wiedza a my nie to chyba najtansza spolka na gpw zyski roczne 10 ml spolka wyceniana na C/Z 4x smiech na sali ze jeszcze nie ma wezwania
Trzymam i to był błąd . Zgapiłem się a w takiej cenie jak dziś to nie sprzedaję . Arteria jest mniej warta niż notorycznie wykazujący straty petrolinvest . To jest kuriozum . Jak Pan myśli co się dzieje w spółce bo przecież bez przyczyny nie sprzedają ?
Jak sprzedawalem pod presja w 2012 roku po 21-22 zl to mi bylo szkoda, myslalem ze spolke stac na jeszcze wiecej a teraz wychodzi na to ze to byl szczyt jej mozliwosci.
A co sie dzieje w spolce? Wasnie wydaje sie, ze nic sie nie dzieje. Przynajmniej w zakresie komunikacji z rynkiem, nie widzialem zadnego artykulu w prasie czy internecine od paru lat. Wyniki od 2012 stoja w miejscu przy spadajacej rentownosci, struktura kapitalowa jest nieprzejrzysta, nie widac pomyslu na strategie.
Moze warto sie skoncentrowac wylacznie na biznesie CC, ktory jest najbardziej rentowny a sprzedac wszystkie inne aktywnosci, I ze sprzedazy sfinasowac splate dlugu? A wtedy mozna sie np zabrac za konsolidacje biznesu CC w Europie.
Swoją drogą, podejrzewam, że akcje sprzedawali w dniu 1 listopada po cenie 10,20. Póżniej podali komunikat o zmniejszeniu zaangażowania z 10,8 do 10,5. Nie wiem czy to normalne, ale dla mnie cała sytuacja wygląda dość nienaturalnie i sugeruje celowe zaniżenie kursu.
Poza tym, obecny kurs jest tak nisko, że nie można praktycznie określić poziomu, do którego spadnie.