• a ja uważam tak, Autor: ~kat [82.177.111.*]
    Wniosek o upadłość to ściema. Rząd Czech nie da się upokorzyć przez jakiś angielskich "frajerów" i nie pozwoli żeby oni decydowali o losach ludzi w kraju, psując im nastroje społeczne i zwiększając trwale stopę bezrobocia. Do 3 listopada br. oczekuję na wezwanie Krupy. To on wspólnie z rządem lub sam będzie prowadził ten biznes, nie jest wykluczone że mógłby otrzymać w początkowej fazie działalności jakieś ulgi od rządu. Każdy inny scenariusz to przegrana rządu i akcjonariuszy, nikt z tego nie wyjdzie cały.
  • Re: a ja uważam tak, Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    A co ma likwidacja NWR do OKD. OKD było, jest i będzie. A NWR jak widać niekoniecznie....
  • Re: a ja uważam tak, Autor: ~_Z [80.54.72.*]
    Ludzie , co Wy piszecie ? Tutaj nie ma analogii do CEDC . Pomijajac innne , np . takie , ze tam akcje sprzedawaly sie prawie do konca jak swierze buleczki i nie bylo zawieszenia , to roznica zasadnicza tkwi w zyskownosci firm w porownywalnych okresach . To znaczy , ze CEDC nie zarabialo na owczesnie sprzedawanych wodkach , a u nas na weglu teraz jest hossa , wiec jakie porownanie ?
    Jesli ta spolke unicestwia , to bedzie bezsensowne mistrzostwo swiata . Pozdrawiam !
  • Re: a ja uważam tak, Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    Owszem, będzie można wtetdy nominaować AHG do księgi Darwina.
    Tylko skoro to takie oczywiste to po jaką cholerę jest ten wniosek o walne? W dodatku wszystko wydaje się wcześniej starannie przygotowane. Może sami nie spodziewali się takiego wzrostu cen węgla, a plan likwidacji był dużo wcześniej.
    AHG ma 70% akcji, czyli 3,5 mld szt.
    Zakładając utrzymanie się cen węgla pow. 200$ w średniej perspektywnie, mogliby spokojnie odwiesić notowania i wrócić do kapitalizacji 2,5 - 3mld EUR (!!!) vs 25 mln EUR obecnie, czyli 100x więcej!!!
    A przy likwidacji, nawet jeśli przejmą OKD na wyłączność, to ciężko im będzie znaleźć kupca.
    Nie ogarniam tego. Nasuwają się jedynie jakieś terorie spiskowe...

• Re: a ja uważam tak, Autor: ~Adam [95.160.152.*]
    Spokojnie, WALNE zdecyduje o odwieszeniu notowań
  • Re: a ja uważam tak, Autor: ~miniu [89.64.12.*]
    Oby było tak jak rzeczesz...
[x]
NEWWORLDR 0,00% 0,02 2016-05-02 15:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.