Może ktoś mi podpowie kiedy trzeba mieć akcje żeby dostać dywidendę która płacą 24.10.16 w wysokosci 1 zł ? A może już ten termin minął. Będzie taki łaskawca co podpowie ?
chyba już rozumiem. kisiło się przez 2 lata w okolicach 1,5. potem ogłosili ze będzie dywidenda 3 zł to wzrosło na prawie 4 zł. potem odcięli 3 zł i spadło poniżej 1 zł. teraz wzrosło na 1,5 i będzie się kisić przez następne 2 lata. czy tak ?
jak ktos sprzedal 10 tys po1 zl przed data 25 nie dostanie dywidendy ?to chyba teraz promocja moze czekaja az dostana dywidende na ostre zakupy ja jak dostane kupuje podwoje swoj pakiet akcji
a ja myślę ze tu możne być większy przekręt. dali taka dywidendę w tym roku jakby chcieli kasę z firmy wydrenować. czyli w przyszłym roku będzie padaka - takie jest moje zdanie. bo branża w której działają nie jest tak dochodowa jakby co niektórzy myśleli.
prezes moglby sie wypowiedziec czy drop bedzie dawal takie dywidendy co rok?dla mnie jest to spolka roku tylko chyba powinna kosztowac conajmniej 10 zl