Spokoju do publikacji raportu za III kw, a potem się zobaczy https://www.bankier.pl/wiadomosc/PRESTO-Harmonogram-publikacji-raportow-okresowych-w-2016-roku-7294809.html
Dnia 2016-10-18 o godz. 21:38 ~irek napisał(a): > obserwator widzę, że chyba siedzisz na akcjach, nie wiesz kiedy PNE zostaną akcjami?
Tego nie wiem i nie interesowałem się tym. Mogę ci polecić jedynie poczytanie regulaminu nc, uchwał WZA jak i memorandum. Tam powinieneś znaleźć odpowiedź, tak przypuszczam.
Dnia 2016-10-19 o godz. 10:31 ~pst napisał(a): > Co tu wprowadzenie zmienia. Ci co wzięli akcje z emisji są już w plecy i jedynie ze stratą mogą oddać a na 9gr nic już niema, zostaje 8gr.
Dla tych co nie brali akcji z pp faktycznie nie ma to znaczenia, ale ci co kupili akcje z pp, jak zauważyłeś są już w plecy i im dłużej będą spadki, coraz bardziej będą w plecy i nawet nie mogą ciąć strat ,tylko dla tego, że akcje te nie są wprowadzone do obiegu. Ale co się dziwić, przecież to nie są pieniądze prezesa czy rady nadzorczej.
Jak się pojawi jakieś info o fabryce, albo dobre wyniki, to kurs skoczy na kilka groszy do góry i będą na plusie. I znów się pojawią ochy i achy. Jak to niektórym sprawia przyjemność sianie fermentu.
Faktu: - spółka istnieje fizycznie, nie wirtualnie, sprzedaje, ma dochody - próbuje się rozwijać - jest znacząco niedowartościowana, 9gr nie odzwierciedla jej wartości
Ja uważam, że jak ktoś nie ma ciśnienia, to może śmiało zainwestować. W dłuższej perspektywie jest duży potencjał zarobku.
Na CFI było to samo , gnoili spółkę jak mogli i co kurs ruszył i papier skoczył 10 razy. A naganiacze na spadki zapadli sie pod ziemię. Hahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dnia 2016-10-19 o godz. 13:22 ~baca napisał(a): > Na CFI było to samo , gnoili spółkę jak mogli i co kurs ruszył i papier skoczył 10 razy. A naganiacze na spadki zapadli sie pod ziemię. Hahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jaka była przyczyna , że kurs poszybował w górę ? Może trzeba podsunąć podobne rozwiązania prezesowi i zarządowi? Czas ucieka a oni są w ciemnej dziurze.
Zobaczcie 0,09 z prawej to jest ewakuacja, teraz ci co brali emisje już tylko po 0,08 mogą wyjść, zawsze to lepiej niż po 0,07, ratować kapitał !!!!!. Ale jak ratowac jak akcje z emisji nie w obrocie? Mozna sprzedac te co posłuzyły to kupna PP i już straty mniejsze. Z tego co widac po kursie jak emisja wejdzie w obrót to cena może być już 0,05 albo i niżej.
To wszystko dzieki leszczom którzy liczyli na szybki zysk a tera oddają ze stratą, efekt leszcza trwa !
Przypominam emisja po 0,10 a dziś kurs po 0,08, po 0,09 nie da rady sprzedać.