• PRZESZACOWANIE Autor: ~watson [157.25.239.*]
    Gawiedź straszy przeszacowaniem, a prawda jest taka, że spółka ma 5 mln (!) na kapitale rezerwowym, więc żadnego znaczenia mieć to nie będzie. Akcje urosły i miały wpływ na "wirtualny" przychód, spadek wartości akcji spowoduje "wirtualną" stratę. Zysk ze spedycji jest, zysk z dywidendy jest. Akcje mogą rosnąć i spadać, realnych korzyści to nie przyniesie (...chyba że zamierzają sprzedać te akcje - nie sądzę).
  • Re: PRZESZACOWANIE Autor: ~jaro [185.25.121.*]
    A kapitalizacja spada poniżej 5 milionów, śmiech na sali, ciekawe co będzie dalej !
  • Re: PRZESZACOWANIE Autor: ~watson [94.254.232.*]
    Kapitalizacja na poziomie ceny nabycia nieruchomości:) Czarny PR działa. Ja tam jestem optymistą. Kurs baardzo niski, ale mówienie o jakimś spisku, to duża przesada. Poza przeszacowaniem akcji (co jak wspominałem nie będzie miało wpływu na realny wynik spółki) wszystko wygląda w porządku.
  • Re: PRZESZACOWANIE Autor: ~Wojtek [217.153.212.*]
    Zgadzam się. A kurs moim zdaniem osiągnął już swoje dno. Kapitalizacja spółki zbliża się do rynkowej wartości samych tylko akcji BVT, jakie posiada Kupiec. Jest to pewien wyznacznik, że kurs już niżej spaść nie powinien.
[x]
KUPIEC -13,04% 1,00 2026-02-18 12:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.