nie wiem. Wyglada że stawiają głównie na sprzedaż produktów Larka a pozostała działalność nie przynosi oczekiwanych wyników. Szkoda tylko że tak tanio puszczają... za tanio. Navigo myślałem że przyniesie wieksze zyski. Tymczasem widać że jedynie Lark jest koniem pociągowym a reszta spółek od kilku lat tylko hamulcowymi. Wiec pod tym względem sprzedaż i skoncentrowanie się na Larku to plus. Wydaje mi sie że dla spółki to dobre rozwiązanie, cena rynkowa teraz jest znacznie niższa niż wartość samego Larka, dlatego zarząd chce pozbyć się wszelkich trupów i hamulcowych. Czyszczą spółkę, skupią się na podstawowej działalności.
to co napisaliście to dość optymistyczne podejście. Nie wiem, nie widziałem wyników finansowych navigo, czy tej drugiej spółki. Moim zdaniem spółki te same w sobie nie były hamulcowymi. Głównym hamulcowym jest to że spółka przebranżawia się, a kredyty wzięte na poprzednią działalność, która niewypaliła należy spłacać. Moim zdaniem stare kredyty i poprzednia działalność jest głównym hamulcowym - zeby dobrze ocenić sytuacje nalezy znac wyniki finansowe dwóch sprzedanych spółek. Ja mam odczucie ze to bardziej wyprowadzanie ze spółki co lepszych kąsków, niż czyszczenie spółki. Ciekawe czy rezygnacja dwóch poprzednich czlonków rady nadzorczej ma z tym jakis związek, bo np. nie zgadzali sie na sprzedaż tych spółek. Gdyby była upadłość, spółki te sprzedawałby nie wiadomo komu syndyk, a tak przeszły w bezpieczne rece znajomych królika itd. samo nawigo miało chyba 1 mln kredytu obrotowego, ta druga spółka chyba żadnego, nie wiem dlaczego zarząd przedtem zmienił ich wycene na 0 zł. Jak spółka która produkuje mapy i je aktualizuje moze byc hamulcowym?koszty jej dzialalności nie takie duże przeciez, obie te spółki praie nie były obciążone kredytami. ja postrzegam ten ruch raczej jako negatywny, a góra obojętny.
inna sprawa, że za niedługo pewnie takie odrebne nawigacje samochodowe przejdą chyba do lamusa, a kazdy samochód bedzie miał własna nawigacje i mapy dostarczane przez producenta samochodów. I tak już wiekszość osób przerzuciło się na nawigacje google w telefonach.
raczej wątpie niech podadzą ile pozostaje do spłaty tych kredytów i w jakim czasie, bo raporty co do przedłużenia spłaty kredytów nie zawierają wszystkich wymaganych informacji
Cennym atywem jest lark europe
El2 ciągle było pod kreską lata świetności ma już za sobą biznes loterii sms już się skończył a projekty biznesowo tel. dzięki tzw.dobrej zmianie przyniosły czystki na poprawe rynku nie ma co liczyć co do zysku z nawgo to jest w granicy zera ostatnio
Jak widać Lark powinien co jakiś czas robić przegląd biznesu by nie trzymać firmy tylko na nich zarabiać
Zmienia się działalność całej grupy
tu jest inne pytanie, czy spółki te naprawde były warte 0 zł w bilansie (czyli czy przeszacowanie było zasadne i konieczne) i czy nie można było sprzedać ich drozej, jesli już i czy zarząd szukał najlepszej oferty, czy sprzedał je za 100 tys jakiemuś znajomemu królika, nie chce mi się wierzyć, że navigo jest warte tylko 100 tys, ale moze sie myle
Być może decyzja o sprzd.była już wcześniej podjęta zauważ że na nowych smarfonach już nie ma aplikacji nawigo ani aplikacji śledzących sądze że przestało być to opłacalne większy zysk był z konkurencyjnej nawigacji
Mam pytanie do ciebie czy przetasowania w bilansie tych spł.były już zawarte
Co do kwoty El2 dobrze że za tyle poszło Nawigo nie wiem jedyny plus będzie taki że nie będą obciążać wyników
jak wynika z wprowadzenia do bilansu za 2015 r. wartość obu sprzedanych spólek zostala przeszacowana na 0 zł waśnie na koniec 2015 r. i została już ujęta w tym bilansie.
czy jest wogóle jakis plan na uzdrowienie spolki, z tych walnych co sie odbywaja nic dla mnie nie wynika, to czekanie na nie wiadomo co to jedna wielka porazka , ile tu mam jeszzcze gnic z zamrozonym kapitalem ? rok, dwa , pieć ?
urwałes się z zeszłorocznej choinki, plan na uzdrowienie spółki? - jesli nie widzisz działań w tym kierunku to naprawdę sprzedaj od razu akcje, bo nie jestes godzien ich posiadać Co innego, czy podejmowane działania przyniosą oczekiwany rezultat a jak chcesz pomóc spółce to kup coś z logo Lark i polecaj innym:)
Dnia 2016-10-24 o godz. 17:07 ~Szwejk napisał(a): > urwałes się z zeszłorocznej choinki, plan na uzdrowienie spółki? - jesli nie widzisz działań w tym kierunku to naprawdę sprzedaj od razu akcje, bo nie jestes godzien ich posiadać > Co innego, czy podejmowane działania przyniosą oczekiwany rezultat > a jak chcesz pomóc spółce to kup coś z logo Lark i polecaj innym:)
niezły z Ciebie żartowniś , po wypłacie idź kup parę produktów z logo Lark to kurs podskoczy na 1 zł , ja wtedy sprzedam z zyskiem 100 % i zapomne o tej porażce gpw
odnosisz sie do najmniej istotnej kwestii w moim mailu. nie wiem, jaką masz wypłate, ze musisz czekać na nią, aby kupić coś z logo Lark, przecież ich produkty są tanie jak barszcz
Zarząd Lark.pl SA (dalej "Spółka", „Emitent”) niniejszym informuje, że w dniu dzisiejszym do Spółki wpłynęła rezygnacja Pana Adama Dobczyńskiego z pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Emitenta z dniem 24 października 2916 roku. W/w rezygnacja związana jest z powołaniem Pana Adama Dobczyńskiego na stanowisko Prezesa Zarządu spółki „Extra Media” Sp. z o.o. „Extra Media” Sp. z o.o. to podmiot zależny od Emitenta, w którym Emitent posiada 100% udziałów w kapitale zakładowym tej spółki.