Ktoś z tego korzysta? Głównie chodzi mi o bezpieczeństwo wpłaconej tam monety. (Proszę nie pisać TEORII o papierowym złocie, ogromnym krach, że zostanie kwitek) Chodzi o ewentualne kupno sprzedaż i wycofka
Ja również korzystałem z BullionVault kilkakrotnie. Mając szczęście, że coś na święcie się wydarzy, można dobrze zarobić. I tak jak wcześniej: Nigdy nie było problemu z zakupem, sprzedażą czy wycofaniem środków.
Korzystam od października 2016 roku , nie jestem wstanie narazie powiedzieć nic na temat wypłat z tego konta . Ale powiem że wpłacając małe sumy traci się na opłatach , i głównie w większości wynika z tego moja strata 127£ co jest wynikiem kupna i sprzedarzy . Posiadam 0,45 g opłata miesięczna za październik wyniosła mnie 2,99£ i jest zróżnicowana co do ilości złota .
Czyli jak dobrze rozumiem za jeden miesiąc 1 uncja złota kosztowałaby 206 funtów opłaty -- to ja ci przetrzymam za 100 funcjaków 31.1 grama podzielić 0,45 grama = 69.1 razy 2,99 tyle zapłaciłeś = 206,64. Ech super biznes za przetrzymanie.
Mam obawy że to wirtualne kruszce i przy kryzysie można tego nie odzyskać. Niby złoto jest fizyczne , ale jesli chcemy je zamienić na sztabki po 100 gr to można płacąc dodatkowo 185 EUR . ALE UWAGA TYLKO 1 SZT MIESIECZNIE !!! O tym się dowiedziałem chcąc pobrać jednocześnie 10 szt. Ta informacja nie jest napisana wyraznie w serwisie !! Czyli jeśli mam 3 kilo to czekam prawie 3 lata . Pracownik tłumaczy że to wynika z wartości maksymalnej przesyłki , ale jak spytałem czy nie mogą zatem wysłać mi co dzień 1 szt to znów jak mantra że to bezpieczenstwo i oni zajmuja się handlem na platformie. Nie ma wyrażnej informacji o tym że jest ograniczenie do jednej sztabki miesięcznie w wersji polskojęzycznej serwisu - dowiedziałem się o tym fakcie dopiero chcąc realizować fizyczne złoto . Pewność o dostępnośći fizycznego kruszcu była podstawą decyzji o współpracy . Maskowanie tak istotnej informacji podważa mocno zaufanie do takiej inwestycji.