Oczywiście to żart. Piszę na wszelki wypadek, gdyby widłowy się nie domyślił. Zachowanie z widłami jest wkurzające. Nie wiadomo, czy to giełda, czy prywatny folwark.
Czytam teraz zasady wyznaczania kursu otwarcia/zamknięcia i wszystko się zgadza.Widłowy postępuje zgodnie z zasadami. Giełda może zmienić zakres widełek, jeśli kurs równowagi wykracza poza widełki i zwykle tak się dzieje. Jednak nie jest to obowiązek bo może: "skończyć notowanie i ogłosić kurs jednolity równy ostatniemu kursowi jednolitemu" Czyli dopuszczalne jest utrzymywanie widełek statycznych w nieskończoność, aż do zmęczenia kupujących i wycofania zleceń kupna. Tak się stało po odcięciu dywidendy, gdzie brak otwarcia przez dłuższy czas spowodował obniżanie się TKO i w konsekwencji transakcje po 69 gr, gdzie sprzedający mogą czuć się pokrzywdzeni.
Co jakiś czas zgłaszam do moderatora wniosek o usunięcie mojego postu nr 2 w tym wątku. Wydaje mi się, że mam prawo żądać. Ale jego rajcuje, że dyskusja jest ekstremalna. Kiedy natomiast przypominałem niedawne komunikaty EBI i ESPI, to skasował. Dostałem powiadomienie o zakazie rozpowszechniania fałszywych informacji. To w końcu kto? Ja czy EBI? Jeszcze raz żądam skasowania postu nr 2 w tym wątku.
Sadovaya ma 2 kopalnie w rejonie Doniecka, kapitał własny ujemny-minus 157 mln. Jak podała ostatnio Rada Dyrektorów Sadovaya " wznowienie produkcji w obliczu działań antyterrorystycznych staje się niewykonalne". Zastanawiam się więc, czy nie przeniosą notowań Sadovaya do W20.
człowieku na wig 20 trzeba się wykazać i mieć zyski sadovaya to wielka niewiadoma tam ludzie grają w ciemno pod nic ale tutaj powinno się wszystko toczyć i normalnie otwierać są chętni na kupno to dać po ile chcą kupić chcą sprzedać powinien być handel a nie stanie w miejscu
Widłowy nie załapał się na akcje i puści dopiero jak będą Mac 5% wzrostu, a jak mu się będzie chciało to poczeka aż TKO będzie na minusie wtedy puści i sie zapakuje