Formacja 1-2-3 jako kompleksowa metoda inwestycyjna
Formacja 1-2-3, bo tak nazywana jest w środowisku wytrawnych inwestorów, to nie tylko formacja sama w sobie lecz kompleksowa metoda „wejścia” w rynek. Jej budowa wynika z klasycznej analizy rozpoznawania dołków i szczytów według Teorii Dowa. Szczegółowo została zdefiniowana przez Joe Ross’a. Dla przypomnienia formacja w wersji wzrostowej (po jej pojawieniu się oczekujemy wzrostów) wygląda następująco: link Jest to symptomatyczny układ prezentujący słabnącą podaż. Jak widzisz struktura ta składa się z trzech punktów dołek-szczyt-dołek (1-2-3). Inwestorzy grający jeszcze na spadki, pomimo zwiekszenia obrotów nie mogą utworzyć nowego dołka, powstaje wówczas wyższy dołek tzw. Higher Low oznaczony cyfrą nr 3. Od tego momentu świadomi inwestorzy zajmuja pozycje długie. Koniecznym warunkiem do wystąpienia formacji jest trend. Oznacza to, że przed wyrysowaniem się układu musi na rynku panować klarowny trend wzrostowy lub spadkowy. Nie interesują Cię sytuacje, w których rynek porusza się w bok. Zapamiętaj, że bez trendu formacja 1-2-3 nie będzie działać. Wykres ( interwał tygodniowy )Aviiaaml w formacji 123 link
Formacja w wersji spadkowej (po jej pojawieniu się oczekujemy spadków) to nic innego jak lustrzane odbicie poprzedniego schematu:
link W tym przypadku widzimy z kolei słabnącą stronę kupującą, która nie może wybić poprzedniego szczytu. Skutkuje to utworzeniem się Lower High czyli niższego szczytu (3). Od tego momentu świadomi inwestorzy powinni szukać tylko i wyłącznie pozycji krótkich.
Usmiech to zdrowie i życie !Usmiech na twarzy nie tylko informuja o twoich uczuciach świat lecz wpływa na Twoje samopoczucie. Istnieje pewna technika, która pozwala na powrót do normalnego układu mięśni charakterystycznego dla odprężonej twarzy. Jest nią uśmiech. Usmiech nie tylko poprawia samopoczucie, ale przynosi też bezpośrednie, fizjologiczne korzyści: pomaga ustabilizować ciśnienie krwi i wspomaga krążenie. Ćwiczenie : Kilka razy dziennie śmiej się przez minute lub przynajmniej rób takie grymasy jak podczas śmiania się. Mózgowi jest wszystko jedno, czy czujesz się dobrze, czy zle. Nie odróżnia symulacji od rzeczywistosci — za to odpowiedzialne jest nasze myślenie, które analizuje sytuacje. Uniesienie policzków sygnalizuje receptorowi w mózgu: „Śmieje się!”. Ten z kolei powoduje wydzielanie endorfin czyli hormonów szczęścia, konsekwencja czego będzie doskonałe samopoczucie i wspaniały nastrój. Przy serdecznym śmiechu bierzemy głęboki wdech, który pobudza serce, klatkę piersiowa, przeponę i płuca — to niemal jogging! Z kolei skurcze mięśni masują układ pokarmowy, co pobudza procesy trawienne. Dlatego jeżeli masz radość w sercu, nie zapomnij zawiadomić o tym twarzy. Śmiech jest najlepszym lekarstwem Śmiech uwalnia od bólu i choroby. Śmiej się często, głośno, serdecznie — najlepiej z samego siębie. Sztuka bycia szczęśliwym polega miedzy innymi na umiejętności śmiania się ze swoich problemów. Teoria Feuerabendta głosi: „W trakcie śmiechu do naszego krwiobiegu dostają się substancje poprawiające właściwości krwi. Znacznie lepiej pracują gruczoły dokrewne, serce, wątroba i śledziono Norman Cousin, Człowiek ten, który śmiechem wyleczył się z choroby nowotworowej, stwierdza w swojej książce – światowym bestsellerze Anatomy of an Illness (Anatomia choroby): „Dziesięć minut głębokiego, wstrząsającego przepona śmiechu w dużym stopniu znieczula ból prawie równie skutecznie co ogólnie stosowane środki przeciwbólowe”. Przy regularnie powtarzanym śmiechu system nerwowy, krwionośny i komórkowy podlegają regeneracji.
ja się śmieję cały czas bo już parę kilo kupiłem ,,,,,,,,,,,i myślę że mój uśmiech zagości na dłużej na mojej twarzy )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
a co masz problem z kasą ))))))))))))))))))))))))) chcesz to na parę kilo ci pożyczę )))))))))))))))))))) ja się nie martwię kupiłem zapomniałem ,,jak będę miał to dokupię
Z tym uśmiechem to faktycznie dovado wyskoczył chyba za wcześnie, mam nadzieję że wrócimy do tematu po wynikach. Swoją drogą aviaaml jest w top3 obs to powinno być dobrze.
Uśmiech to jest lekarstwo na stres i nie mał on akuratnie nic wspólnego z Aviaaml a nawet z lotnictwem tylko z życiem. Chodziło tylko o to że uczeni udowodnili ,że mózgowi jest wszystko jedno, czy czujesz się dobrze, czy źle. Nie odróżnia symulacji od rzeczywistosci jak sie uśmiechniesz to mózg wyśle hormon szczęścia do organizmu i poczujesz się lepiej Z Avia sprawa wygląda inaczej bo dopóki nie jesteśmy pewni że pójdzie w górę to pójdzie w górę w momencie jak wszyscy bedziemy już pewni że pójdzie w góre należy sprzedać bo pójdzie w dół .
link Jubileuszowy Airbus jeszcze w tym miesiącu pojawi się na trasie Singapur – San Francisco / Zdjęcie: Airbus
Wydarzenie uświetniła specjalna ceremonia w Tuluzie, którą poprowadził dyrektor generalny Grupy Airbus, Tom Enders z udziałem Goh Choon Phonga, dyrektora generalnego Singapore Airlines. Samolot przekazany narodowemu przewoźnikowi Singapuru to 6. spośród 67 A350-900 zamówionych przez niego. Jeszcze w tym miesiącu A350-900 ze specjalnym logo 10,000th Airbus Aircraft zacznie obsługiwać nowe połączenie pomiędzy Singapurem a San Francisco. Singapore Airlines złożyły pierwsze zamówienie na samoloty Airbusa w 1979, a z biegiem lat towarzystwo i jego spółki zależne zamawiały wszystkie kolejne modele produkowane przez koncern z Tuluzy. Obecnie Singapore Airlines eksploatują A330, A350 i A380, a linie regionalne latają samolotami rodziny A320 (Singapurski A350 ląduje w Dusseldorfie, 2016-07-23, Inauguracja Capital Express, 2016-09-21). Dostawa 10-tysięcznego Airbusa odbywa się w momencie, w którym europejski koncern osiągnął najwyższe moce produkcyjne w swojej historii. Wszystko wskazuje na to, że w tym roku dostarczy przynajmniej 650 samolotów.