Żegnam was, już wiem,
nie załatwię wszystkich pilnych spraw
idę sam, właśnie tam gdzie czekają mnie
Tam przyjaciół kilku mam od lat,
dla nich zawsze śpiewam dla nich gram
Jeszcze raz żegnam was, nie spotkamy się...
Trafna zwrotka tylko co do przyjaciół to bym się zastanowił, a i sprawy na interesy bym zamienił. Wszyscy, którzy im sprzyjali widząc widmo klęski ogon zaczną podkulać i front zmieniać. Stare przysłowie pszczół mówi "Kto pod kim dołki kopie ..... "
Nie chciałem kalać oryginału, kontekst jest oczywisty i jak najbardziej masz rację. Teraz nadejdzie czas podsumowań, rozliczeń i wystawiania rachunków, a te mogą być dla nich i tych ze spółki, ktorzy stali sie ich parobkami kolosalne.
Wg mnie jest lepsza piosenka dla Panów PL . Kiedyś bodajże Wały Jagielońskie spiewały lub Rudi Szubert : "Tylko mi Ciebie brak w tym w....... Tylko mi Ciebie brak
Myślę, że zarząd zostanie ten co jest. Przecież to profesjonaliści i fachowcy. Zawsze zajmowali się tym co dla spółki najważniejsze. Szanowali wszystkich akcjonariuszy a głos największego czyli GKI był dla nich co oczywiste najistotniejszy. Nie skupiali się na zemstach. Nie kłamali. Nie donosili. Buhahahaha :)
Zarzad to pikuś. Pytanie kto teraz w ogóle jest akcjonariuszem - czy zostali jacyś? A tak na serio - Immobile nie ma jeszcze większości na WZW więc wszystko zostanie do Gwiazdki po staremu, choć trzeba wybrać dwóch nowych Członków Rady - zatem kto to będzie ? No chyba Dłużewscy do Rady i do Zarządu.
GKI nie ma kontroli, a karski zrezygnował tak sobie tylko. Gratuluję wnioskowania. Zresztą czego wymagać od kogoś kto pyta kto jest akcjonariuszem i czy zostali jacyś.