Dnia 2016-10-13 o godz. 09:37 ~kiki napisał(a): > ta spekulacyjna szmira może spadać jeszcze długo:) > takie gów.a kupuje się tylko jak juz zaczynaja rosnąć bo szkoda czasu i pieniędzy mrożić
Nie denerwuj się Pan Panie "tzw. inwestorze"/Stosuj zasadę " kupuj jak inni sprzedają; sprzedawaj jak inni kupują"/Czyli ,nie kupuj jak ECHO osiągało 5,2pln ; tylko jak było po 3,96pln/I nie stracisz kilku PLN i nerwów na dodatek/ Chcesz zagrać na krótko trzeba było podpiąć się na JSW/Ale już nie w tej chwili:))
A ten" spekulacyjny gniot" jak piszesz Pan ,Panie tzw. inwestorze dał mi w tym roku 4,27pln/akcję dywidendy/Doprawdy proszę by się Pan na tym forum nie OŚMIESZAŁ:))Mowa jest srebrem a milczenie no, sam Pan wie czym:))
4,27 zł dywidendy buahahaha dobre:) odejmij podatek i powiedz ile kurs odrobił po odciciu tej dywidendy i wyjjdzie ci że jedyne co póki co dostałes to w psyk:) jak kurs wróci na 8 zł wtedy będziesz mógł powiedzieć że dostałes 4 zł dywidendy a póki co to się nie ośmieszaj tymi bredniami:) buahahaha
Spokojnie. Mamy spory opór na 4,45-4,5. Jesli puści to nastepny bardzo mocny na 4,3. Oczywiscie insiderzy jak beda chcieli to spuszcza niżej...ale nie sądze żeby to zrobili: 1. Poniżej 4,5 do gry włączą sie już fundamentalni - nie tylko krótkoterminowi 2. Zbijanie kursu już by troche kosztowało 3. Zostało tylko 1,5 miesiąca do raportu - czas działa na korzyść kursu. Pozdrawiam
Kolego średnio inteligentna , średnio rozgarnięta osoba załapie o co chodzi. Może pomyliłeś portal. Jest taki inny który prowadzi profesor Miodek tam możesz łapać za słówka. Generalnie bez odzewu kiki bo nie za bardzo jest z kim polemizować. Szkoda czasu...a czas to pieniądz ;)
Kiki to jedno-zdaniowiec i uważaj bo sprowadzi cię do swojego poziomu. Każdy średnio zorientowany inwestor wie że ECHO fundamentalnie to cholernie dobra spółka zarabiająca konkretną kasę. Rynek wie o przyszłej ogłoszonej polityce dywidendowej - ale czeka na potwierdzenie. Rynek wie o najprawdopodobniej dobrych wynikach za Q3 - ale czeka na potwierdzenie. Rozsądni a za takiego się uważam dokupuje. Obecnie tutaj nie ma żadnych złych przesłanek do wyjścia z papieru wyłącznie akumulacja. Do zorientowanych (pytanie retoryczne) - czy Echo w przypadku wypłaty dywidendy przez EPP będzie jako posiadacz pakietu akcji beneficjentem profitu.
ja kupiłem echo dość późno bo po 7,4 ale na IKE (cała dywidenda bez belki)- czyli p jej odliczeniu powyżej 3,6 mam zysk. Ale nie kupiłem dla zysku na różnicy kursu, tylko dla dywidendy. Na pewno w przyszłości nie będzie taka kosmiczna, ale nawet jeżeli będzie 0,50 zł to dla mnie rewelka - powyżej 10% rocznie zwrotu bez ryzyka