• Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~maarc [77.253.91.*]
    Bakalę już wydymali, my jesteśmy następni w kolejce.
    Przeanalizowałem wczoraj wszystko od początku i nie wygląda to dobrze.
    Niepokojący jest zwłaszcza ostatni wniosek M&G o walne na którym mają przegłosować likwidację NWR.
    M&G (Prudential) razem z Ashmore i Gramercy Fund, tworzy AHG group, który kontroluje obecnie 60% akcji. Zatem jeżeli faktycznie dojdzie do walnego (a skoro jest wniosek AHG to zapewne dojdzie), to bez problemu przegłosują likwidację.
    Chyba jedyna nadzieja w Arce, która zacznie im rzucać kłody pod nogi, ale marna to nadzieja...

Jakiś koleś z Australii, który jest akcjonariuszem NWR przygotował petycję do FCA, zróbcie chociaż tyle i podpiszcie petycję:
    https://www.change.org/p/we-urge-the-fca-to-investigate-the-misleading-and-unfair-business-practices-of-new-world-resources
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~rara [5.174.120.*]
    poparłem jego inicjatywę. mam nadzieję że to pokaże że inni też chcą coś zdziałać
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~Mark [178.235.193.*]
    Co piszą w tym komunikacie z 12.10 ?
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~j24 [94.254.176.*]
    patrz mój wpis " zmiana klimatu "
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~Maarc [37.248.160.*]
    J24, czy to (czyt. Info o walnym dot. likwidacji NWR) miałeś na myśli pisząc ze w październiku sie wszystko wyjaśni?:)
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~j24 [94.254.146.*]
    3 -15 listopada będziecie zadowoleni !!!!
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    A co wg Ciebie się takiego wydarzy w tym okresie?
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~miniu [89.64.15.*]
    Wóz, albo przewóz. Swoją drogo to dobrze niezależnie od tego jaki będzie wynik "meczu", ileż można czekać w nieświadomości przy rosnących cenach węgla:)
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~VGA [31.1.5.*]
    Ta porażka będzie nie Fair.
    To tak jakbyś walczył a ktoś widzi że wygrywasz to strzela ci w tył głowy.

PYTANIE

Kto zyska na upadłości.

Co przyniesie większe korzyści.............
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    malo kto jeszcze gra fair, wieć nic mnie nie zdziwi...
    pozostaje czekać na to ścięcie z nadzieją że może jednak będzie ułaskawianie....
  • CECD Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    na stronie potencjalnego likwidatora:
    ttp://www.duffandphelps.com/services/restructuring/index 

dumnie pręży się logo CEDC. Kto pamięta w jaki sposób przebiegła restrukturyzacja CEDC i jak to się skończyło dla akcjonariuszy?
    - umorzyli im wszystkie akcje i przejęli dobrze prosperujący biznes....
    Obawiam się że tu niestety będzie podobnie i 3-go klepną likwidację, a OKD przejdzie w nowe ręce...

• Re: CECD Autor: ~jandzban [94.254.227.*]
    @maarc obyś się mylił
  • Re: CECD Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    Chciałbym, naprawdę. Ale spieszy im się! Chcą klepnąć likwidację zanim w OKD pojawi się gotówka z 4 kwartału, nie mówiąc już o Q1 2017. Mam tylko nadzieję, że wśród tych 30% akcji nie należacych do AHG i posiadaczy obligacji zam. na 50M EUR, jest jakiś grubas który to wszystko zablokuje. Inaczej okradną nas w majestacie prawa.
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~aaa [94.254.160.*]
    19 osob podpisalo petycje, niewiele jak na trzy panstwa
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~aaa [94.254.160.*]
    Ja tez podpisalem to trwalo 1 minute
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~jandzban [94.254.227.*]
    Wszystko przygotowane pod zakończnie. Aczkolwiek- strona 22 punkt 6:
    "It is also notę that Barry Rourke, Non-Executive Directory of NWR, hołd 1 116 860 A Share and intensywnie to vote again st the Resolutions."

Nie mogą nas wydymać jeden z Dyrektorów jedzie na tym samym wózku co my.
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~maarc [84.40.130.*]
    A jak ma głosować? Przejdzie likwidacja to traci stołek, a w jego miejsce wchodzi likwidator...

• Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~Jandzban [94.254.227.*]
    To po co o tym piszą? Żeby zrobić dobrą minę do złej gry. W tej sytuacji było by to czystym kurstwem.
    Cały dokument jest wołaniem żeby nie głosować za likwidacją. Piszą prawie wprost że w tym wariancie akcjonariusze zostaną z niczym, a w przypadku dalszej działalność i utrzymaniu cen węgla jest szansa na profity.
    Witać że dyrektorzy OKD są przeciwni, tyle że to nie oni będą głosować a posiadacze akcji.

Z grafiki na str. 10 wynika, że AHG ma 71% głosów, a do przegłosowania trzeba mieć 75%, zatem skoro wniosek o walne złożył członek AHG (M&G), wynik głosowania wydaje się na dzień dzisiejszy przesądzony. Chyba że mamy jakiś rozłam w AGH i wszyscy nie zagłosują na TAK, ale wydaje się to mało prawdopodobne.

• Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~Na100 [31.0.125.*]
    W cedc tez tak kombinowali każdy myślał że nieźle zarobi od poczatku prezes wiedzial ze bedzie likwidacja nawet zatruta pigulke sobie wymyslil ja umoczylem ponad 100 000 wiec na 100 % tu będzie podobnie bo jeśli miało być inaczej juz dawno by odwiesili i podali raport złodzieje
  • Re: Niestety chcą nas wydymać.... Autor: ~Witt [5.174.89.*]
    Ja mysle ze tu chodzi o pocisniecie tematu konwersji a nie o zamkniecie tematu, jest jeszcze ARCA a Krupa raczej na to nie pojdzie :)
    To jest też ważne:
    It is also unknown if or when the SSC will confirm their position with respect to enforcing their remaining share pledges over BV and/or OKD. If the SSC do enforce their remaining sharepledges, the only return for Shareholders will be the remaining cash balances at NWR (if any),as described above.

To oznacza, że SSC mogliby już dziś przejąć akcje OKD w analogiczny sposób jak to zrobili  z Karbonią. Skoro do tej pory tego nie zrobili, to chyba nie do końca chodzi im o przejęcie OKD.
    huk wie w co grają. Na samym wzroście kursu akcji mogliby zarobić miliardy - wystarczy poparzyć na to co się dzieje na JSW.
    A tu żadnego działania na korzyść akcjonariuszy. Nie dość że pogonili Karbonię z zasobami 200 mln T węgla za jakieś grosze, to jeszcze teraz chcą przegłosować likwidację.
    Co im da likwidacja? - może ktoś mnie oświeci????
    Po to że przegłosują, wg mnie jest przesądzone.
[x]
NEWWORLDR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.