mają termin do 18, z rynku pojawiają się sygnały, że ludzie dostają $ za kupony ale np bez odsetek. Z tego co pamiętam obligacji było 102 sztuki, zaś na obligacje.pl z miesiąc temu bylo info o wykupieniu połowy serii A, wiec jak by nie liczył problem oscyluje miedzy 10 a 500tyś wg mnie wykupią ale nie wszystkie, pewnie są jakieś spory i/lub panuje w inwentaryzacji bur**l, pytanie które mnie nurtuje brzmi komu zależy na duszeniu kursu i dlaczego te obligi zabiły kurs od początku problemów z nimi tj z kursu 2X gr mimo dobry raportów kwartalnych wykazującego kolejny raz zysk z działalności operacyjnej
Myślisz, że celowo ktoś zaniża? Wysoka podaż na 0,07 wygląda trochę na sztuczny blok. Może chodzi o niską średnią przy ew. skupie? - chodziły tu na forum już takie ploty.
większość tej podaży ustawiono 3 paź w ciągu godziny co daje do myślenia, wg mnie ktoś pilnuje kursu, może coś prawdy jest z tym wezwaniem- tam liczy sie kurs za ostatnie 6-mcy, 19 październik przypada jeden dzień po terminie wykupu i 6m-cy od historycznego zjazdu na 10 groszy. Jedno jest pewne coś się wydarzy wg mnie jeszcze w tym roku- za długo jest tu cicho
Tu jest chyba inny problem, malo akcji w rekach inwestorow, a duzo poparkowanych. Gdy sternik chcial to za kilkaset tysiecy odplynal by na kod >20 gr, nie robi tego bo widac nie zalezy mu na zrzucie i zwiekszeniu FF. Tu scenariusz bedzie na ksztalt CFI- oczywiscie prosze sie nie sugerowac to tylko moje obserwacje
Sprawa jest prosta zakupić akcji po 7 gr i cierpliwie czekać... Stracić nie stracisz....jeśli spadnie kurs (mało prawdopodobne) dokupić o ile Ci się uda (tak jak jest obecnie przy 6 gr) kwestia tygodnia, miesiąca może kilku równa się ponad 100 procent zysku... Według mnie warto
...