• WALNE Autor: ~rew [178.36.54.*]
    Coś wiadomo co ustalili na walnym, czy będzie wykup?
  • Re: WALNE Autor: ~Kasia [81.15.136.*]
    Nikt nic nie wie czy jest aż tak źle?
  • Re: WALNE Autor: ~janekpiotr [89.68.18.*]
    proszę zadzwonić odpowiem na pytania 518391103
  • Re: WALNE Autor: ~Mirek [89.66.225.*]
    Podobno mają wykupić. Po jakiej cenie ?????. Mam nadzieję, że po cenie wezwania. Podobno są na etapie szukania rewidenta który ma się zająć sprawą wykupu resztki akcji. Piszę podobno bo nigdzie nie znalazłem oficjalnego sprawozdania z NWZ Spółki z dnia 6.10.2016
    No wkońcu ktoś powiedział coś. Dzięki Mirek. A orientujecie się jak długo trwa takie postępowanie i czy na wykup trzeba się godzić?
    Z zasady jest to przymus i kropka. Proces może czasami potrwać. W Rovese zostało coś około 0,4% akcji to i takich zapominalskich może będzie około 1000 osób. To trzeba ogarnąć zliczyć ile komu,powiadomić, określić sposób przekazania pieniędzy. Zapewne to potrwa. Ale co tam kiedy oby moje prawdopodobnie zmieniło się na namacalny fakt.
    Z zasady jest to przymus i kropka. Proces może czasami potrwać. W Rovese zostało coś około 0,4% akcji to i takich zapominalskich może będzie około 1000 osób. To trzeba ogarnąć zliczyć ile komu,powiadomić, określić sposób przekazania pieniędzy. Zapewne to potrwa. Ale co tam kiedy oby moje prawdopodobnie zmieniło się na namacalny fakt.
  • Re: WALNE Autor: ~akcjonariusz [193.227.116.*]
    ja wcale nie zapominałem celowo nie sprzedałem akcji liczę na dywidendę .
    Jeżeli potwierdzi się przymusowy wykup to po dywidendzie. Na marginesie jak Sołowow podjął decyzję o wyjściu z GPW to do statutu wprowadzono punkt o wypłacie dywidendy. Brak spółki na giełdzie to lekki problem z informacjami praktycznie zostaje monitor i lakoniczne informacje albo"siedzenie" w spółce i dobra wola czy ktoś coś powie z wyprzedzeniem. Raczej nie wierzę, że Rovese (Sołowow) sam z siebie będzie szukał akcjonariuszy aby im wypłacać jakąś dywidendę.
  • Re: WALNE Autor: ~akcjonariusz [193.227.116.*]
    jak szukał ja mam akcje zdeponowane na rachunku inwestycyjnym w banku to chyba szukać nie trzeba, A co nie ma obowiązku
    wypłaty dywidenty każdemu akcjonariuszowi , czy on podlega innym regułom niż każdy
    A czy ktoś z was dostał informacje z domu maklerskiego w jakim banku zostały zdeponowane akcje albo w ogóle jakąkolwiek informację? Bo u mnie cisza- akcje tylko wyparowały z rachunku
    Mamy oficjalny komunikat o wykupie pozostałych akcji. Wyznaczą rewidenta i określą cenę wykupu. Nominalnie cena to 0,10PLN. W wezwaniu było 2.61PLN. Jak wycenią ???????? Mam nadzieję, że nie po cenie nominalnej ale jak będzie, nie wiem. Wykupem zajmował się Dom Maklerski czyli chyba PKO. Gdzie akcje po wycofaniu spłynęły nie wiem ale nie znikły. Biura po wycofaniu akcji z rachunków przestają się całkowicie nimi interesować i raczej nic nie powiedzą kto miał i ile. Zapewne cały set informacji o akcjach trafi do Rovese jako emitenta akcji. Oczywiście dywidenda się należy ale wszelkie informacje trzeba szukać w MGP a i tak spółka nie ma obowiązku przekazywania do publicznej wiadomości szczegółowych raportów (taki obowiązek ciąży na spółkach giełdowych).
    W uzupełnieniu. Jak już Rovese będzie miało wszelkie informacji będzie się bezpośrednio z każdym akcjonariuszem kontaktować
  • Re: WALNE Autor: ~ANAS [93.175.175.*]
    tak jak u mnie :(
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.