O kurs jestem spokojny z jednego powodu: Spekuła i ulica g*wno tutaj może. ECHO jest obkupione funduszami. Do "ulicy" należy niecałe 2% akcji Nie będzie więc tu "karuzeli" jak na CFI. To spółka fundamentalna - dywidendowa na longa.
Osobiście czekam tylko na mocną - konkretną deklarację o dywidendzie. Wtedy możemy się spodziewać skoku.
Fundy potrafia też namieszac , nieźle manipulować kursem - to jak spekuła wyższego rzędu tzn. uczesana , w garniturkach i czerwonych krawatach.Jedno jest pewne: ewentualny spadek (korekta) może byc rozsadna ,przewidywalna ....ale to tylko giełda, ryzyko wkalkulowane musi być.
Myślę że stąd te wzrosty ktoś już jest w posiadaniu informacji na której potwierdzenie my czekamy. Raport za 2 kwartał był mega więc jak dolicza rekord sprzedaży mieszkań plus mieszkania sprzedane w tym roku to boje się , że nie zdążymy liczyć kasy. Dywidenda również będzie tłusta
Dnia 2016-10-09 o godz. 14:40 ~zadowolony napisał(a): > a kiedy ma być info o dywidendzie?
Przestańcie w końcu pier..lić farmazony o dywidendzie. Dywidenda może być (ale nie musi ) w przyszły roku z zysku za 2016 A wy to tak interpretujecie jak gdyby już ją mieli płacić …………..
Farmazony? była dywidenda ~20% i 50%. Przecież gdy będzie info od dywidendzie to kurs skacze Ci o dywidendę [czyli np. 20%] A jak nie będzie to z automatu kurs wróci na 4 zł.
Chyba więc różnica jest... Farmazony. Pffff to ile Ty zainwestowałeś? 1k?
Dziwisz się że czekam WZA o dywidendzie jak kania dżdżu...
Nie tłumacz, szkoda nerwów w niedziele. Kolega poprostu chce kupić akcje jak juz wszystko będzie oczywiste. W sumie dobrze bo komu potem sprzedaż. Jemu się wydaje ze to NC a spółka leci na stratach, fund teraz nie sprzedaja bo tam siedzą same leszcze.
Ot taki sobie farmazoniarz, smerf mądrala .
Dołączam się do pytania powyższego, jak myślicie z poniedziałkowym otwarciem, ja uważam że może otworzyć się na lekkim minusie niestety ale co pózniej się stanie w trakcie sesji tego nie wiadomo ;)