Wygląda, że Marcin Szyguła to mściwy facet. Nie rozpoczęli produkcji a PARP ich dobija, gdzie zapowiadane ułatwienia przez Morawieckiego dla przedsiębiorców. Chyba PARP trochę przeholował.
A ja cały czas powtarzam ( i te ost. informacje tylko to cześciowo potwierdzają), to wszystko kontrolowana gra. Ktoś ma władze, może siać ferment...skupuje akcje tanio od przestraszonych i niedoinformowanych osób. Potem nagle wszystko się zażegna, będzie cacy, kurs wystrzeli i będą sprzedawali akcje za 6-8zł skupując w przedziale 0,6-2,50zł.
Ot to całe show. Misiewicze i inne kolesiostwo. ech. No ale ja tam konsekwentnie co stopień dokupuję :) A co. Nie tylko oni skorzystają.
Ja ich obserwuje od dawna i jestem przekonany że zakłady super i ta technologia może odpalić znacznie lepiej niż nam się wszystkim wydaje. No ale wnioski sanacyjne i wypowiadanie umów przez PARP to już grubo. Trudno będzie się z tego wygrzebać. No ale przyznaję że goście są mocni co by o nich nie uważać jak dostali zabezpieczenie roszczeń PARP. Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Reasumując: jazda bez trzymanki wszystko jest możliwe. Moim zdaniem to może być 0 ale jak zobaczę 20 zł to też się mocno nie zdziwię. Swoja drogą zachowanie PARP powala. O co k....a chodzi ?
Dnia 2016-10-07 o godz. 17:04 ~Zielony napisał(a): ....... > Swoja drogą zachowanie PARP powala. O co k....a chodzi ?
o to że zakład w Toruniu nie działa ? a reszta również nie zadziała ? nie wiesz o co chodzi czy tylko udajesz ? Od ponad pół roku wiadomo publicznie o zastrzeżeniach PARPu. A sama firma pewnie wie o tym dużo dłużej gdyż kontrola była w 2015. Wszystko masz w interpelacji poselskiej w sprawie kasy od PARP. http://www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=4ECDD6F8&SessionID=49C59E216B9EFC5A0F264F8CCF8F6A54B017D7DC
Jeśli to prawda to nie dziwię się że PARP wstrzymał kasę. Pewnie tam też zwątpili że to kiedykolwiek zadziała.
W następnym raporcie miesięcznym przeczytasz to samo co w poprzednim ? Z tą różnicą że teraz zamiast skupić się na uruchomieniu zakładu, skupią się na sądowej walce z PARPem ? Czyli co ? Nie chodzi o uruchomienie zakładu tylko o kasę z PARP ?
jak sie podpisuje umowy i dostaje kasę to trzeba się wywiązywać i je realizować . PARP to nie dojna krowa, słusznie zrobili, tyle kasy wpompowywane ........., widocznie musi to przejąć ktoś kompetentny, wtedy zrobi z tego dochodowy biznes
Nie zrobi, bo to technologie którą dziadek z babcią wymyślili w Instytucie a ktoś postanowił, że ją sprzeda (czyli zbajeruje) nie raz a 3x za grube miliony, tylko, że technologia nie działa, bo powinna najpierw zadziałać na skalę techniczną, potem mała instalacja prototypowa, jeden zakład produkcyjny i dalej jeśli wszystko pójdzie można robić klony - tak robią mądrzy ludzie, np. IKEA, czy inne. A ludzie, którym nie zależy na działaniu zakładów tylko na dotacji robią rzecz jasna inaczej. Tylko że nikt się wcześniej nie zorientował, ani PARP ani niebranżowi inwestorzy. Instalacje w Toruniu i innych zakładach-klonach są niepospinane i nie działają, a działa tylko "instalacja" belownica do kartonu, hahahaha, których ja mam kilkanaście.... i nie musiałem kupować licencji na nie za grube miliony.
co tu u was ,zadziało się,że rokująca b.dobrze spółeczka ,tak nijak przędzie..? Pytad bez przekory i złośliwości -na fluidzie,widzę podobny scenariusz... . Ola,szacun za wierność spółce,w ogóle Szacun ,za Kobiecość
nie śpiewamy "...giełdowy ranek,informacji szum " ,brak przyjemności z oglądania notowań,brak andrenalinki,itp.,itp..etc..etc.,... ale,pytanie olu mam,jeśli mogę....,?Jesteś jeszcze gdzie indziej na naszej bananowej...?