To ty nie rozumiesz. Nie wolno kupować spółek na debiucie. Zawsze podbijają a potem zwalają 10 razy taniej. Zobacz ile takich było. Po co płacić za coś 4.30 skoro za jakiś czas będzie można zapłacić 0.43 gr. Co prawda to prawda
ogarnij się gościu bo faktycznie niewiele z giełdy rozumiesz..Auto-partner jest spółką która rozwija się w bardzo dobrym tempie co dobrze rokuje dla akcjonariuszy na przyszłość. Dlatego warto kupić teraz, kiedy akcje są dosyć tanie. Za rok będzie dwa lub trzy razy tyle...
ten koleś "KING" to chyba jest z innej planety... ja tu jestem z akcjami od samego początku i nie zamierzam sprzedawać za mniej niż minimum 200% zarobku... Współpracuje z Auto Partnerem i w motoryzacji siedzę 15 lat...
AP to praktycznie druga firma po Intercars w Polsce. Kurs tych akcji będzie szedł stopniowo w górę (oczywiście nie rekomenduję, tylko spekuluje), czy to się komuś podoba czy nie... nie zdziwiłbym się jak części zysków z 2016 przeznaczą na dywidendę w 2017
Tak częściowych zysków... na pewno nie 100% bo reszta pójdzie na dalsze inwestycje. Ale częsciowe mogą wynieść ile? 0,5 - 1 pln na akcje? Starczy :)
Czy wy jesteście wszyscy niepoważni? Przecież na kilometr czuć, że KING wciska wam kit bo chce jeszcze dokupić jak najtaniej przed ogłoszeniem kolejnych przychodów, a wy mu robicie wykład o wartości Autopartnera. On doskonale wie, że to będzie wyżej dlatego jest taki aktywny na forum, bo raport za wrzesień lada chwila a on czeka z workiem pod 4zł i nic nie dostaje.
Oponeo właśnie ogłosilo wyniki za wrzesień, narastająco mają już +23% r/r, a KING wam wciska, że branża automotive umiera, bo u niego na wiosce wszyscy zaopatrują się w dziupli w kradzione części.
Bufett kupuje w bessie a wy w hossie. Kto ma rację ? Czy nie lepiej posiedzieć z kaputałem i nie poczekać na odpowiednią cenę a nie kupować balona napompowanego 3.5 krotnie
KING ty się chłopie wreszcie określ, bo zaczynasz mieć chyba rozdwojenie jaźni.
Raz piszesz, że wszystkie części do auta kupujesz kradzione u kolegi w wiejskim warsztacie, a raz że inwestujesz jak Buffet. Buffet śpi na pieniądzach i nie stać go na oryginalne części? Zresztą on i tak nie wymienia części jak ty, on wymienia całe auta na najnowsze modele.
Slabe to twoje naganianie KING, bardzo słabe. Nie masz szans nic dobrać poniżej 4zł więc się tak nie trudź.
Powiem Ci tak King lepiej kupuj, bo pendolino może wkrótce odjechać ze stacji i będziesz musiał swoją furmanką go gonić ewentualnie swoim super sprzętem Wueską na kradzionych częściach :
1. Budują nowe centrum logistyczne w Pruszkowie, a w związku z dużym prawodpopobieństwem wzrosną zyski w następnym roku (zresztą taki był cel IPO) 2. Za kilka dni będzie raport miesięczny, mamy nadzieję, że będzie równie dobry co poprzednie.
dziwne... nie na jednej spółce jak widziałem naganianie na spadki to one lekkie były... wyleszczanie? Naturalna rzecz w stawie gdzie co raz więcej szczupaków...
King, opanuj się. Różne rzeczy ludziska na forum wypisują, ale to się musi trzymać jakiejś kupy. Gdybyś napisał, że bessa powoduje iż spółka Autopartner ma kłopoty ze wzrostem pomimo dobrych wyników ekonomicznych, to ja bym to zrozumiał, ale wypisywanie głupot na pewno ci nie doda splendoru. Co to Autopartner , ma ujemne przepływy finansowe, albo generuje straty na sprzedaży, albo ma stratę netto, albo jest kolosalnie zadłużona ? Skoro wypisujesz te brednie, to przynajmniej postaraj się to uzasadnić. Ja też mogę sobie powiedzieć, co mi ślina na język przyniesie. Mogę np. napisać, za dwa lata akcje będą stały w okolicach 16 zeta. Już to jest bardziej prawdopodobne, niż bankructwo.
king a może king kong to jest czas na zakupy - wyniki możliwe że bedą słabsze ale jesień w tej branży to najlepszy okres a jak sam wiesz jesień dopiero sie zaczeła
To co dzieje się na naszej giełdzie jest skutkiem w zasadzie trzech czynników: 1. Planu Morawieckiego, w którego sukces wierzą jedynie jego zwolennicy 2. Zrażenia do Polski wszystkich, których można było zrazić 3. Wprowadzenia cenzury na Węgrzech a wiadomo Polak Węgier dwa bratanki..............
jak jeszcze trampek dobiegnie jako pierwszy do mety, to będziemy mieć chocholi taniec a nie tylko kolorową zawieruchę.
nie byłem zwolennikiem kupowania sprzętu wojskowego z zagranicy jak mamy Polską produkcję ( mowa o helikopterach )
Strategiczne osłabienie Polski, bo rezygnując z produkcji u nas i uzależniając się od zagranicznych dostawców, po 1 czym im w przyszłości zapłacimy jak będziemy wszystko kupować, po drugie skąd weźmiemy sprzęt jak popsuja się inne stosunki, o rozwoju militarnym nie wspominając...
Co do AP i wypowiedzi Króla Juliana, uważaj, żeby pociąg Ci nie odjechał kudłaczu :) Niektórzy widzą, że po prognozach i wynikach może być gorszy moment na kupowanie. Ale odwaliłeś kawał dobrej roboty co dla niektórych :)