no weź sam zobacz, cały czas ktoś wywala po 11 i tylko dokłada do pieca ale za chwilę przestaną brać po 11 to zejdzie niżej a wtedy to już będzie mega hiper wodospad i tam zostanie aż do ... no właśnie, jak długo? Moim skromnym zdaniem to chyba aż do upadłości likwidacyjnej bo ile razy można robić układ? Który sąd się zgodzi na kolejny układ jak widać, że po jednym spółka nie jest w stanie normalnie funkcjonować i z kwartału na kwartał generuje straty. To ile jeszcze można tak pociągnąć na stratach jak gotówki nie ma a kasy nikt takiej spółce nie pożyczy, ani bank, ani fundusz, ani żaden inwestor.
Ano piszę bo mnie irytuje fakt, że takie niby-spółki mają status spółki publicznej co w praktyce oznacza, że onegdaj odbyło się zrobienie drobnych inwestorów w bambuko. No to piszę, żeby ktoś się przypadkiem w bambuko nie dał zrobić po raz kolejny, ubierając się w ten papier bezwartościowy. I tyle. A co Ci to tak przeszkadza, że piszę? Ubrałeś się czy co?
połowa NC to takie spółki z marzeniami jak BGE ciekaw jestem czy na nich też tak biadolisz daj czas nowy władzom może coś wymyślą poprawę przecież wdać gdyby tak jeszcze ściągnąć kasę od wierzycieli spółka by odrzyła
Dać czas nowym władzom? Przecież nowe władze to już chyba są od 3 lat i co? I nic? Przyfarciło się z układem, że nie musieli spłacać podatku w gotówce ale drugi raz się nie przyfarci. Spółce kasy nikt już nie da ponieważ spółka ma zerową zdolność do obsługi zadłużenia - nie zarabia, nie generuje gotówki. Gotówka w zasadzie się kończy., może już się skończyła. Mówisz, że to spółka z marzeniami jak wiele innych a ja bym raczej powiedział, że to nic nie warta wydmuszka, na której zarobili tylko znajomi królika, jak na wielu innych NC-bananowych spółkach. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to ważne jest żeby nie oszukiwać samego siebie. Popatrz proszę, że pod te "marzenia" grupa cwaniaczków, prawdopodobnie w zmowie z poprzednim preziem, który zapowiadał niemal podbój kosmosu, wywindowała kurs do 3 zeta. A dziś jest 11 groszy i to jest twardy fakt a nie marzenia.