mam od 8,60. - i tak sobie myslę że odzieżówka idzie do góry ( 500+) - Odcięcie spółki która przynosi straty Minge. CO jeszcze ? Nie chcę się teraz szukać . Oczywiście zawsze coś może pójść nie tak. Ale trzeba byc dobrej myśli na tej spółce.
Tak dostaniemy akcje wprowadzonej do obiegu nowej marki, która dotychczas przynosiła straty. Na pocieszenie EsQ za rok będzie miało nowe sklepy u nas i na UA. Wystarczy?
Da się zarobić, bo: - kapiatlizacja na ten moment 23 mln pln, a same aktywa spółki sa wyceniania na 50 mln pln - dane z planów podziału społki. - w 2016Q3 wreszcie społka wyjdzie z dołka inwestycyjnego i wykarze zysk z działalności operacyjnej, biorac pod uwage, że w 2016Q1 była strata 2800K w 2016Q2 to już tylko 600K starty, wiec można się spodziewać zysku w 2016Q3 na poziomie 1600K. - dokapitalizowania Esotiq Niemcy przez BGK TFI w kwocie 10 mln złotych (dla mnie osobiście gdy sie o tym dowiedziałem to był moment na wejscie do tej społki)
Nie licząc nawet przyszych zysków tylko aktywa i dofinansowanie (50 +10 mln) to jedna akcji moze juz niedługo być wyceniana na 26 zł.
Czego się obawiasz że IP masz z USA do końca roku niech oddadzą ksę tym co brali po 40 zł Debiut 350 zł potem split a teraz by niby nie drukarnia nowy podmiot i druk komu sprzedasz na NC komu?
@jajo WTF? To juz nie można siedzić w USA i inwestować w polskie społki? A wpis na forum to przestepstwo? Ogarnij sie ufoludku bo Twoj bełkot jest trudny do zrozumienia. Kasa tym co brali po 40 sama sie zwróci moze nie w tym roku ale w nastepnym napewno, poza tym większosci juz tutaj nie ma wiec mowmy o przyszłość a nie przeszłości.