• Jaka cena do końca roku? Autor: ~zniecierpliwiony [93.181.179.*]
    Czy esotiq pozwoli zarobić jeszcze w tym roku?
  • Re: Jaka cena do końca roku? Autor: ~cha [83.185.90.*]
    mam od 8,60.
    - i tak sobie myslę że odzieżówka idzie do góry ( 500+)
    - Odcięcie spółki która przynosi straty Minge.
    CO jeszcze ? Nie chcę się teraz szukać .
    Oczywiście zawsze coś może pójść nie tak. Ale trzeba byc dobrej myśli na tej spółce.

• Re: Jaka cena do końca roku? Autor: ~jajo [78.8.62.*]
    Odcięcie spółki która przynosi straty a więc dostaniemy akcje bankruta ?
    Tak dostaniemy akcje wprowadzonej do obiegu nowej marki, która dotychczas przynosiła straty. Na pocieszenie EsQ za rok będzie miało nowe sklepy u nas i na UA. Wystarczy?
  • Re: Jaka cena do końca roku? Autor: ~Golas [217.173.108.*]
    Da się zarobić, bo:
    - kapiatlizacja na ten moment 23 mln pln, a same aktywa spółki sa wyceniania na 50 mln pln - dane z planów podziału społki. 
    - w 2016Q3 wreszcie społka wyjdzie z dołka inwestycyjnego i wykarze zysk z działalności operacyjnej, biorac pod uwage, że w 2016Q1 była strata 2800K w 2016Q2 to już tylko 600K starty, wiec można się spodziewać zysku w 2016Q3 na poziomie 1600K.
    - dokapitalizowania Esotiq Niemcy przez BGK TFI w kwocie 10 mln złotych (dla mnie osobiście gdy sie o tym dowiedziałem to był moment na wejscie do tej społki)

Nie licząc nawet przyszych zysków tylko aktywa i dofinansowanie (50 +10 mln) to jedna akcji moze juz niedługo być wyceniana na 26 zł. 
  • Re: Jaka cena do końca roku? Autor: ~jajo [78.8.54.*]
    Czego się obawiasz że IP masz z USA do końca roku niech oddadzą ksę tym co brali po 40 zł
    Debiut 350 zł potem split a teraz by niby nie drukarnia nowy podmiot i druk komu sprzedasz na NC komu?
    to kolega nie wie ,że aby wyjąć trzeba włożyć:)
  • Re: Jaka cena do końca roku? Autor: ~Golas [217.173.108.*]
    @jajo
    WTF? To juz nie można siedzić w USA i inwestować w polskie społki? A wpis na forum to przestepstwo?
    Ogarnij sie ufoludku bo Twoj bełkot jest trudny do zrozumienia.
    Kasa tym co brali po 40 sama sie zwróci moze nie w tym roku ale w nastepnym napewno, poza tym większosci juz tutaj nie ma wiec mowmy o przyszłość a nie przeszłości.

[x]
ESOTIQ -0,31% 32,60 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.