Naprawde dziwie się tym co sprzedali poniżej 200, dla mnie to leszcze za pare lat to kod zmieni sie na 3 , otworzą trzecią fabryke to bedą piekne moce produkcyjne, nie wspomne o dywidendzie.
Oby tak było jak mówisz, też sobie tego życzę. Ale to nie jest dziwne, że się ludzie wystraszyli (ja 45% sprzedałem) - twórca firmy (zgadza się ?), głowny akcjonariusz, tak nagle "ni to z gruchy ni z pietruchy" ogłasza, że chce sprzedać może nawet wszystko, po tym jak wcześniej głosił, że Future Is Bright.... Też byś sprzedał w takich okolicznościach gdybyś był włascicielem i twórcą ?
Główny udziałowiec to jakiś wehikuł finansowy z raju podatkowego. Może gdybym był na ich miejscu też bym chciał zrealizować zysk bo zarobili naprawdę olbrzymią górę pieniędzy. Być może szykuje im się jakaś inna inwestycja - tego my nie wiemy.
Dnia 2016-10-06 o godz. 11:21 ~WWW napisał(a): > Naprawde dziwie się tym co sprzedali poniżej 200, dla mnie to leszcze za pare lat to kod zmieni sie na 3 , otworzą trzecią fabryke to bedą piekne moce produkcyjne, nie wspomne o dywidendzie.
i nie sądzę, że na trójkę z przodu będziemy musieli czekać aż parę lat.
Zaintrygowało mnie to co napisałeś w temacie kto jest właścicielem i chwilę popatrzyłem w internecie :
To ze strony firmy : Pierwszym krokiem w kierunku utworzenia grupy kapitałowej, której początki sięgają późnych lat 60-tych, było założenie spółki ALUTEC Leichtmetallfelgen GmbH w roku 1996 przez Ralfa Schmida.
To wzmianka po debiucie : Nowi inwestorzy będą mieli około 38,7 procent udziału w kapitale zakładowym, a 61,3 procent udziału w kapitale zakładowym pozostanie w spółce UNIWHEELS Holding (Malta) Ltd, należąca do Ralfa i Michaela Schmid.
Może faktycznie po 20 latach chcą już sobie odpuścić i sprzedać jakiejś korporacji.
Moim zdaniem gdyby się wczytać dokładnie w komunikat to Uniwheels Holding (Malta) Ltd chce sprzedać udziały. Może się okazać że kupujący udziały to Panowie Schmid, a cała operacja ma charakter "optymalizacji podatkowej"