• Avia technicznie Autor: ~dovado [94.254.179.*]
    Technicznie sytuacja avi wyglada dobrze Po wyjściu dwa dni temu górą z krótkoterminowego kanału wzrostowego nadeszła pora na schłodzenie wskażników , naturalna korekta Pomimo silnych dzisiejszych spadków kurs dotarł jedynie do granicy kanału ale wciąż znajduje sie nad nim . Odbicie od niego spowoduje dalszy ruch w górę w okolice 4,8 zl a po przebiciu tego oporu w okolice 6 zł i tu sie pewno kurs się zatrzyma do publikacji raportu za 3 Q .
  • Re: Avia technicznie Autor: ~andy [185.25.121.*]
    Możesz pokazać rysunek?
  • Re: Avia technicznie Autor: ~dovado [94.254.179.*]
    Korzystam z systemu podłonczonego do konta w DB i pomimo że system sam oblicza projekcję wzrostów i zniesień to nie mam możliwości przeniesienia tego z systemu na stonę internetową .
    Proponuję angielską wersję squabera https://squaber.com/en/stock/GPW/AAL jest tam ten rysunek z opisem z którym sie w pełni nie zgadzam poniewaz oni nie biorą pod uwage fal , a wedlug mnie jesteśmy już 2 w 1 wzrostowej .Swiadczą o tym długie świecę i wskaźniki (np. MACD, RSI), które osiągają maksymalne wartości. Ale nie to jest ważne bo przecież wzrosty zależą od kupujących i sprzedających . Dla mnie spólka jest bardzo tania i ma naprawdę potenciał do wzrostów a sprzedawanie na tych poziomach jest bez sensu z myślą że może uda sie kupić taniej , Każdy ma swój plan inwestowania .NIe chciałbym kogoś wprowadzić w bład nie zachecam do kupowania bo talentu w przwidywanu przyszłości we mnie zero .
  • Re: Avia technicznie Autor: ~akcionariusz [37.47.102.*]
    Masz na myśli 3w 1 .Przynajmniej mnie tak wychodzi o ile na takiej społce można mówic o falowaniu . Portale zmianę trendu ogłoszą jak kurs osiagnie 8 zł . Pójdą za tym rekomendacje T ylko że wtedy znająć życie lepiej sprzedać i odkupic po głębszej korekcie. Potenciał wzrostów spółka ma olbrzymi ale korekty muszą sie być Dopóki nie ma rekomendacji to jesteśmy bezpieczni. Dzięki za infa .
    Sorry masz racje z tymi falami to sie zaplątałem mało być 2 podfala (spadkowa) w 3 w 1 Jak jest jakieś falowanie Na wykresie liniowym tygodniowym widać formację odwrócenia trendu (odwrócona głowa z ramionami ) potwierdzoną olbrzymimi obrotami przy przebijaniu i obronie prawego ramienienia ( nie przepuszczałem że może być taka podaż na szczęśćie dzięki raportowi za 2Q została zebrana )Ja nie mam wątpliwośći że nastąpiła zmiana trendu . Jak zmianę ogłoszą analitycy i będzie pewnosc że bedą wzrosty to zwiększą sie obroty i pewno nastąpi głebsza korekta . Obecna korekta to potwierdza że po przebiciu lini kanału wzrostowego (następuje powrót do przebitej lini ). W tym tygodniu przesadziłem z postami wyczerpałem chyba cały limit miesieczny pisania Przepraszam ! Za błedy ortograficzne przepraszam .Widze je jak już post jest na bankierze . Dzieki za dzięki Szkoda że spółka sama o tym nie informuje ale muszę przyznać że wszystko jest w spółce dobrze zarządzane i przemyślane do przodu (Rząd litwy miał co do tego wątpliwości jak padła flyLAL ,dlatego wyrok który zapadl był tak ważny dla zarządu http://m.ch-aviation.com/portal/news/43600-flylal-awarded-16mn-in-case-against-air-baltic ) Jak się głebiej przeanalizuje wszystko układa się w całość i widać ogrom pracy włożonej kilka lat wczesniej nie tylko przez AVIAAML ale przez całość spółki żeby to wszystko zaczeło przynosic dopiero teraz wymierne korzyści .
  • Re: Avia technicznie Autor: ~Andy [185.25.121.*]
    Spox. Jeśli o mnie chodzi to przesadzaj. Przyjmę każdą ilość postów
  • Re: Avia technicznie Autor: ~seba [5.172.255.*]
    Błędami też się nie przejmuj . Każdy je popełnia . Na innych forach piszą takie bzdury jaka to ich firma cud i nikt się nie przejmuje . A niektórzy to już tacy fachowcy jakby wszystkie rozumy zjedli Przychodzą spadki i znikają . TY piszesz ciekawe rzeczy o firmie nawet gdy są spadki nie wiem w czym masz problem .
    Jak przyjdą wzrosty ojców wzrostów bedzie dużo .
    Wydaje mi się że to zadna sztuka pisać o firmie jeżeli jest dobra strasznie nisko wyceniana i z olbrzymim potenciałem Wystarczy napisac prawdę . Nie sprawdzam błędów przed
    wysłaniem na forum dzieki temu widać jaki jestem miernota ( balon dumy zupełnie znika ).
  • Re: Avia technicznie Autor: ~swoj [89.174.235.*]
    Też uważam że dobra spółka znacznie niedoszacowana . Powinna odbić tak jak JSW 400 %Dzieki za infa ,
  • Re: Avia technicznie Autor: ~dovado [94.254.176.*]
    Sqaber podaje że że nie pokonaliśmy lini trendu spadkowego i wzrosty zostały zatrzymane .
    Według mnie średnioterminowy kanał spadkowy powinien iśc tak (czewone linie ) i wtedy średnioterminowy kanał został pokonany i to przy wysokich obrotach Poniżej poprawiony wykres sqabera
     link
  • Re: Avia technicznie Autor: alfaalfa16 [176.97.140.*]
    Tutaj też jest analiza avii ok,37 minuty https://www.youtube.com/watch?v=KlAbokMQ7fs

• Re: Avia technicznie Autor: ~Andy [176.115.13.*]
    To ma sens.
  • Re: Avia technicznie Autor: ~dovado [94.254.176.*]
    • Jesteśmy  w fali drugiej wyższego rzędu  teoretycznie powinniśmy  zejść do 3,42 %(50% zniesienia)  w gorszym przypadku 3,18 (61,8%) Przeanalizowałem  cały wykres i   zakończył sie cały  5-cio falowy cykl  niższego rzedu  (  wszystko dobrze widac po fakcie  )  Fala 1  miała zasieg  3,30 , Fala2  korekta , Fala 3  zgodnie z teoria 161,8  fali 1   dawalo cene  4,11  i  Fala 4 korekta i fala 5 zgodnie z teorią 100 % fali 1  dawało cene 4,50 niestety kurs dotarł tylko do 4,45  ( dopuszczalne przy 5 fali ) i nastąpił koniec fali pierwszego rzedu . .Dzieki temu obecna projekcja max zasiegu kursu zmienił sie z 6,2 PLN na 12 PLN zł

[x]
AVIAAML 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.