Brak przejrzystych zasad. Od czerwca 1992 jestem na giełdzie. Bardzo denerwuje mnie brak otwarcia. Szczególna sytuacja występuje, gdy otwarcie może być 1 gr lub 2 gr przy zleceniach PKC. Wtedy moment otwarcia daje 100% zysku. I tu nie ma zasad. Jedyną zasadą jest brak zasad. Jak to możliwe, że w szczególnej sytuacji wypłaty dywidendy nie ma automatu przerzutu na notowania ciągłe.Co to jest blokowanie notowań? Czy są zasady blokowania notowań na 10- minut lub 10 dni? Co to.... znaczy. Zarabiać mają tylko dysydenci?
Nie martw się nie sprzedaż za tyle. Specjalnie się ludziska wygłupiają i pkc stawiają bo widzą, że nie będzie otwarcia po tyle.. Czekają, aż się ludziska uspkoją, bo ja walnie w drugą stronę to ojojoj będzie.
Spokojnie. Było 2,20 zł dywidendy, było 1 zł, jest 3 zł. Płacą dywidendę. W takich spółkach wycena jest na poziomie 40x dywidenda. Tylko trzeba przewidzieć, jaka ta dywidenda będzie w przyszłości. Na razie nie jest realne 3 zł. Wypłacą tylko wskutek poirytowania całym otoczeniem. Ale w przyszłości? Wszystko uwarunkowane tym, czy metale nieżelazne będą potrzebne w gospodarce. Banki zanikną. Zastąpi ich inny system państwowy. Informatyka będzie rozwojowa. Ale metale? miedź? aluminium? Będą potrzebne? Tak.
Bo jak nie sprzedaż dziś to za 2-3 dni 1,5zł i bedziesz się z tego cieszył to bankrut. Wszystkie konta zablokowane przez fiskusa. Ta dywdenda to ściema by reki wyszły z tonącego okrętu. Wiej póki nie jest za późno
Max ... - mam wrażenie, że naganiasz na forach na sprzedaż Dropa. Masz ochtę kupić ... to zrób to normalnie i nie rób zamętu. W długiej perspektywie Drop zaskoczy - ale pozytywnie swoich akcjonariuszy. Pisałem o tym dwa miesiące temu.