• Popyt na Arrinerze Autor: ~Remek [37.47.43.*]
    Od kilku dni obserwuję wzmożony ruch na ARX
    Macie jakieś przemyślenia w temacie?
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~Boguslaw_TW [188.117.130.*]
    Zbierają po opublikowaniu wiadomości o homologacji. Od tego czasu wzrosły obroty. Ale nie ma co się zbytnio ekscytować średnio po 50 tyś na dzień - obrót. No ale może to być początek.
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~Twardy [5.172.235.*]
    Też się przyglądam, nawet trochę kupiłem. Może kiedyś zaczną sprzedaż, a wtedy mój maluśki pakiecik stanie się dużą gotóweczką :))
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~Hossa [83.238.71.*]
    Wg mnie zbliża się koniec kwartału i trzeba trochę poprawić wynik Erne. Takie ruchy bywały już w przeszłości
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~j23 [188.146.42.*]
    Dnia 2016-09-28 o godz. 10:09 ~Hossa napisał(a):
    > Wg mnie zbliża się koniec kwartału i trzeba trochę poprawić wynik Erne. Takie ruchy bywały już w przeszłości

oczywiście że tak, ERNE jest umoczone po uszy w Arrinerze której nikt od nich nie chce odkupić a nie stać ich na produkcję auta. Heh gdzie te ynwestory mają oczy?
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~j23 [79.191.252.*]
    Dnia 2016-09-28 o godz. 09:25 ~Remek napisał(a):
    > Od kilku dni obserwuję wzmożony ruch na ARX
    > > Macie jakieś przemyślenia w temacie?

Erne wypuszcza nową emisję akcji i szuka inwestorów. Wiadomo, że oni nic nie produkują a jedynie obracają aktywami. Największe aktywo to właśnie ARX według ostatniej wyceny to ponad 37mln więc jak najlepiej podnieść wartość inwestycji w portfelu??? No właśnie podnieść wartość ARX co ma obecnie miejsce. Doszło obecnie do pewnego paradoksu, gdzie ERNE które przynosi solidne zyski i jest właścicielem ARX (posiada 70% akcji) jest wycenione niżej niż ARX, która jedzie na stratach od wielu lat i wciąż potrzebuje finansowania. Oto odpowiedź.
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~Legal [37.47.236.*]
    Dzisiaj Arrinera jest obcożeniem dla Erne, przynajmniej tak widać na pierwszy rzut oka. Jest równocześnie największą inwestycją, która w dzisiejszej wycenie Erne jest liczona w najlepszym razie na zero. Jeżeli pokażą gotowy samochód, jeżeli wpłyną zamówienia, wówczas mamy silne wzrosty Erne oraz Arrinery. Obecne wzrosty, które są po kwartale, nie są sztuczną budową wartości portfela, są raczej zwiastunem wydarzeń. Widać od pewnego czasu niespotykane jak dotąd ruchy na Arrinerze. Obstawiam dalsze wzrosty w najbliższych miesiącach. Pamietam bardzo dobrze w minionym roku zachowanie Erne.
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~j23 [79.191.252.*]
    w raporcie za rok 2015 biegły wykazuje pełną konsolidację Grupy Arrinera i Copernicus a inne mniejsze nie są konsolidowane, więc obecna wycena ERNE zawiera Grupę Arrinera i niech mi ktoś wyjaśni dlaczego tak chętnie biorą akcje Arrinery a ERNE który na koniec 2015 roku posiadał 76% Arrinery wyceniany jest 10% niżej? Moim zdaniem chodzi o podniesienie wartości portfela ERNE przed sprzedażą akcji nowej emisji, ot taki mały zabieg księgowy :)
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~Analityk [31.0.121.*]
    Rok 2015 to historia,2016 również.Obecnie liczy się 2017 i właśnie 17 daje nadzieję na wzrosty, bo efekt prac 2016 bedzie widoczny bardzo silnie w 2017.
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~ErneKing [46.171.164.*]
    arrinera 14.50
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~j23 [94.254.144.*]
    Analityk ten rok 2017 będzie lepiej widoczny w raportach Erne a nie Arx. Wg mnie Arx jest sztucznie pompowane.
  • Re: Popyt na Arrinerze Autor: ~Leo [37.47.0.*]
    Wszystko jest sztucznie pompowane
[x]
ERNE 20,00% 0,06 2019-04-16 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.