Moi drodzy, zakończyłem wątek o śmiertelnym zagrożeniu. Moje ostrzeżenie sprzed 3 tygodni wyprzedziło mocne spadki na PZU i całym wigu 20. Spełniło swoją rolę, a teraz już bez ingerencji mojej rynek dalej będzie się obsuwał po równi pochyłej. Mam więc czas na spojrzenie na pewne sprawy zdawałoby się na pierwszy rzut oka nie powiązane z giełdą, ale tak naprawdę jest zupełnie odwrotnie. Jak więc polskie kobiety mogą mieć cokolwiek wspólnego ze spadkami PZU. Oczywiście mają. One są śliczne, one są mądre a jednocześnie zniewolone, pozbawione prawa decydowania o sobie. No cóż żyjemy w kraju, które jest bardziej święte niż sam Watykan i niedługo, będziemy chyba jedynym takim krajem w Europie, gdzie nasze panie nie mają nic do powiedzenia o sprawach które je dotyczą. Zdawało by się po co tu jakiekolwiek prawo, skoro 99% żyjących w nim obywateli to katolicy. Wiadomo w jaki sposób w danej sprawie może a w jakim nie może katolik się zachować. Po co to wszystko, skoro 5 kilometrów za granicą można zrobić to, czego u nas nie można ? I tu dochodzimy do sedna sprawy. Może tu chodzi o inny rodzaj aborcji ? Aborcji waszych kieszeni ?. Kto bowiem ujmie się za wami, z dnia na dzień tracącymi swoje oszczędności na giełdzie, jak w kraju będziemy mieli niekończący się temat zastępczy, marsze pochody, debaty parlamentarne itd. Pies z kulawą nogą nawet o giełdzie nie wspomni, nawet wtedy kiedy wig spadnie o kilkanaście tysięcy. Świat się wali, świat się pali a wielu z was zastanawia się dlaczego PZU nie zwyżkuje przed dywidendą ? Co się tu zastanawiać, trzeba się pomodlić !
kolorowy po co tracisz czas na jałowe dyskusje z niektórymi panami forumowiczami, wiekszość i tak się tu nie udziela a czyta twoje merytoryczne posty - ja je też czytam , skorzystałem pozytywnie z nich na PGNiG - spory zarobek , PZU - wyszedłem w pore z małą stratą
Zwała jest pod dywidendę. Jak co roku. Drobnica się obkupuje bo liczy na kokosy to się ją czyści z kasy. Potem jest jazda w górę. A po odcięciu otwarcie luką w górę. Na płytkim rynku tak się robi kasę.
W zeszłym. Przed samą dywidendą ostra zwała. Potem odrobiona po dywidendzie. A potem dalej z trendem spadkowym. Dlatego nie warto było kupować dużo wcześniej przed dywidendą.
,,Kolorowy wyznacz kurs na koniec września. Będzie 26, 28 czy 24 co sądzisz?,,
Nic nie sądzę i nie podejmę się tego, chociażby dlatego, że jest to moim zdaniem pozbawione sensu. Ale powiem inaczej. Moim zdaniem jak skończy się bessa (nie odbicie korekcyjne ale bessa na całym rynku) to kurs PZU będzie j e d n o cyfrowy !
Dnia 2016-09-28 o godz. 10:30 kolorowy-wiatr napisał(a): > Nic nie sądzę i nie podejmę się tego, chociażby dlatego, że jest to moim zdaniem pozbawione sensu. > Ale powiem inaczej. > Moim zdaniem jak skończy się bessa (nie odbicie korekcyjne ale bessa na całym rynku) > to kurs PZU będzie j e d n o cyfrowy ! > > Kw
Dnia 2016-09-28 o godz. 10:30 kolorowy-wiatr napisał(a): > cytat: > > ,,Kolorowy wyznacz kurs na koniec września. Będzie 26, 28 czy 24 co sądzisz?,, > > Nic nie sądzę i nie podejmę się tego, chociażby dlatego, że jest to moim zdaniem pozbawione sensu. > Ale powiem inaczej. > Moim zdaniem jak skończy się bessa (nie odbicie korekcyjne ale bessa na całym rynku) > to kurs PZU będzie j e d n o cyfrowy ! > > Kw