Do segmentu NC Alert zakwalifikowane będą akcje spółki, jeżeli zachodzi przynajmniej jedna z takich przesłanek, jak: średni kurs akcji niższy niż 5 groszy, wartość księgowa jest ujemna, w okresie ostatnich 12 miesięcy na emitenta został nałożony więcej niż jeden raz środek dyscyplinujący, został złożony wniosek lub toczy się postępowanie upadłościowe/układowe/sanacyjne/likwidacyjne, biegły rewident wydał negatywną opinię z badania sprawozdania finansowego, odmówił wydania opinii.
Hetan dostał więcej niż jeden środek dyscyplinujący czyli kara i sporządzenie raportu . Lecz nie wiem czy dobrze myśle pozrawiam
nie do konca hetek tak jest... gielda indywidualnie ocenia kazda spolke i w przypadku jesli ktoras popelnia tzw. recydywe,czyli ktorys raz z rzedu nie publikuje na czas raportów, lub sa oe razaco nie kompletne ,nie rzetelne to tak. Spolka wtedy dostaje sie na jednolite i na liste alertów. Snujecie jakies mroczne wizje ,zero argumentów. Po to,aby kto ma oddal po 10gr.? i zalal sie lzami goryczy na forum? heh. Spolka od kary zamierza sie odwolac. kara to nie jakies setki tysiecy jak na innych trupach ,gdzie wiadomo,ze i tak nei zaplaca ,bo z czego. Tu oswiadczenie zarzadu wplynelo od razu,ze zamierzaja sie odwolac i maja ku temu argumenty. Zadeklarowali w oswiadczeniu,ze obowiazek przedlozenia wymaganej analizy spelnia w wyznaczonym czasie to raczej spelnia,bo gdyby mieli to gdzies niczego by nie obiecywali. Nie oddawajcie akcji na tych poziomach ...ludzie!! kompletne trupy sa wyzej wyceniane kilkukrotnie,a tu nie ma zadnego zagrozenia.
28 wrzesnia jest zmiana segmentów na newconnect. będą tylko 3 fokus ,basic ,alert jeśli hetan nie spełnia tych warunków jak wyżej napisałem znajdzie się w alertach i tyle. Musi spełniać wszystkie 5 aby znaleźć w segmencie basic ja tylko sugeruje że prawdopodobnie tam wyląduje. zobaczymy 28 września
dodam tylko warunek który moim zdaniem nie spełnia. "w okresie ostatnich 12 miesięcy na emitenta został nałożony więcej niż jeden raz środek dyscyplinujący" 1 Nałożenie kary 20tyś (środek dyscyplinujący ) 2 Zrobienie analizy (środek dyscyplinujący moim zdaniem równierz ) czyli dwa w ostatnich 12 miesiącach a nie analizowałem czy było więcej pozdrawiam i życze aby tak nie było
no coz ..zobaczymy, jak gielda podchodzi do swoich rozporzadzen ,czy z tasmociagu,czy kazdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie na przestrzeni czasu. Mysle jednak ,ze te uchwaly w sprawie listy alertów ,przeniesienia na jednolite dotycza tych emitentów ,ktorzy ewidentnie podchodza pod czerwona kartke i na przestrzeni czasu zdarzaly im sie mniejsze lub wieksze uchybienia informacyjne ,poslizgi ect. Osobiscie jestem spokojny,bo co innego gdyby spolka ewidentnie niczym sie nie przejmowala, ktorys raz nie wywiazywala z obowiazków wobec gpw to tak. Tu mamy świeżą informacje i o jakims zawieszeniu lub innych konsekwencjach mozna by dywagowac gdyby totalnie olewali sprawe..