Z ostatniego raportu SGN wynika, że na dzień 10 sierpnia 2016 r. mają 12,15% a z innego źródła wynika, że na koniec czerwca 2016 r mają 8,23%. Czy była informacja, że zeszli poniżej 10%? Czyżby ta podaż to ich sprawka?
Według mojej analizy jest na wsparciu i zero ruchu. Jak ktoś sypnie to rzeczywiście się wybije dołem ale dlaczego ma to się wydarzyć? Na koncie spółki jutro pojawi się bardzo dużo gotówki. Rynki na świecie rosną. Kurs jest i tak zdołowany więc odbicie się należy jak najbardziej. Jeżeli będzie wybicie dołem to tylko na wyleszczenie i potem w górę. Oczywiście to tylko moja opinia.
Trend jest spadkowy,fundamentalnie spółka przejada kapitał,podaż miażdży i gołym okiem widać, że kwestią czasu jest kiedy sprzedający zaczną się nawzajem tratować a wy drodzy mniejszościowi ciągle o zmianie trendu, wezwaniach i jakiejś domniemanej atrakcyjności SGN. Odbicie na pewno nastąpi ale wcześniej potrzebna jest faza rezygnacji. 3 pln
Na stronie 25 raportu jest akcjonariat i tam jest napisane, że na dzień 10 sierpnia 2016 r Legg Mason posiadał 1 444 412 akcji co dawało 12,15% głosów. Na stooq jest natomiast, że na dzień 30 czerwca 2016 Legg Mason posiadał 978 238 akcji co daje 8,23 % głosów.
Czarma świeca na tygodniowym z poprzedniego tygodnia nie zakryta nawet do połowy, ilości towaru dostęgo do utylizacji niesłychane. Takie podtrzymywanie nadziei typowe dla silnych trendów spadkowych. Nowe minima wkrótce.