• Rector Autor: ~Grand [37.47.39.*]
    czy ktoś coś wie o zamykaniu kontraktu rectora? podobno jeden jest na finiszu?
  • Re: Rector Autor: ~gret [78.11.166.*]
    na pewno wszyscy nad tym pracują, bo spolkom energetycznym nie jest to tez na reke przecież... będzie dobrze
  • Re: Rector Autor: ~Piksel [158.75.205.*]
    Do: Grand'a - nie wiem Kolego, skąd czerpiesz takie rewelacje. Spółka oficjalnie nic nie publikuje więc nie ma podstaw do rozpowszechniania nie sprawdzonych informacji. Po drugie proponuję wpierw poczytać roczne skonsolidowanie sprawozdanie finansowe spółki za 2015r, w którym jest podana kwota strat Rectora na skutek bezmyślnie podpisanych umów długoterminowych ze sektorem energetycznym, czego wynikiem są straty wielkich rozmiarów na poziomie 8,6 mln zł netto za cały 2015r. Sytuacja Rectora jest obecnie jeszcze gorsza, bowiem straty za I-półrocze 2016r sięgają już 7,2 mln zł netto, a do końca roku mogą być dwa razy większe. Co powiesz na fakty, które ja jako akcjonariusz spółki opisuję ? Mam prośbę, nie zadawaj takich pytań na forum, skoro nie jesteś pewien źródła informacji, bo plotki mogą być szkodliwe dla spółki i jej udziałowców. Obiecaj, że powstrzymasz się od takich pytań, na forum, bo sam szkodzisz wszystkim zainteresowanym inwestorom i sobie również.
    W drodze rewanżu obiecuję niebawem napisać tylko o tym co jest faktem i prawdą pochodzącą ze spółki, OK ?
    A tak na marginesie, ile Kolega posiada procent kapitału spółki bądź procent ogółu głosów na WZA ?
    Dlaczego o to pytam, bo chcę wiedzieć, czy mam do czynienia z równorzędnym akcjonariuszem.
    pozdrawiam
  • Re: Rector Autor: ~Grand [212.106.0.*]
    Takie informacje przekazywał prezes na konferencji. Raporty oczywiście są mi znane ale trudno z nich wnioskować o terminie rozliczenia kontraktów. Chodziło mi o potwierdzenie i ew. jakieś konkrety.
    Grand, na ewentualne konkrety, to musisz Kolego poczekać jak zostanie opublikowane Skonsolidowane sprawozdanie finansowe za 2016r, co wg mojej wiedzy będzie miało miejsce dopiero na wiosnę 2017r. Na obecną chwilę nie spodziewaj się pozytywnych rewelacji.
    Nawiasem mówiąc, nie odpowiedziałeś mi na moje wcześniejsze pytanie zadane w poprzednim poście dotyczące, ile Kolega posiada % kapitału lub ogółu głosów na WZA ? Czekam na odpowiedź, chyba nie będzie trudna ?
  • Re: Rector Autor: ~fredi [193.43.77.*]
    a po Ci ta wiedza? Gośc pisze bo jest to forum otwarte a nie stól pokerowy gdzie ktoś mówi "sprawdzam".Trzymaj swoją "karetę" a jak masz ciekawe niusy to się nimi podziel.
    FREDI, newsy są dla mnie, a ty możesz sobie szukać sensacji na innych stronach jeśli potrafisz.
    Rozmowa z takim amatorem jak ty nie ma sensu. Żegnam forever.
  • Re: Rector Autor: ~reda [78.11.166.*]
    w tym przypadku brak wiadomości to DOBRA wiadomość. Prezes na konferencji mówił, że rozmawiają o rozliczeniu jednego kontraktu w tym roku i jak się uda, to nie ma przesłanek do korekty (że powinno się udać wypracować dolne widełki zysku netto 72 mln zł). Czyli jak nie ciachnęli prognozy to nadal gadają i jest nadzieja, że się dogadają.
  • Re: Rector Autor: ~ytr [77.254.13.*]
    wiesz, gadają i gadają, trudno coś wyrokować
    tak czy siak Rector w 2016 roku ciągnie w dół - wg mnie powinni zrobić odpisy jak najszybciej, aby zamknąć temat jeszcze w tym roku i w przyszły wejść z czystą kartą
  • Re: Rector Autor: ~kam [77.254.13.*]
    a że prognoza nie będzie wykonana? równie dobrze od razu mogła być mniejsza... jak dla mnie to wszystko już rynek wycenia, spójrzcie jak nisko jest kurs
[x]
APATOR -0,44% 22,85 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.