• scenariusz dla moich sasiadów Autor: ~letitbe [217.153.114.*]
    Otóż ja to tak widzę.

Skoro walne zdecydowało jedynie o wydzieleniu kapitału pod wypłatę dywidendy, bez komunikatu o jej wielkości oraz bez ustalenia dnia dywidendy, mam przeczucie, że jest to wielka ściema. Kij i marchewka, która ma działać na wyobraźnię kupujących akcje, podczas gdy poinformowani w temacie sprzedają teraz swoje akcje.

Nie od dziś wiadomo, że z powodu dużych inwestycji, wyniki za 3 kwartał będą słabe. Czyżby aż tak słabe, że lepiej będzie odkupić taniej akcje po publikacji raportu?????

• Re: scenariusz dla moich sasiadów Autor: ~ja [83.27.144.*]
    Teoria spiskowa -a może prawda jest taka - spółka pokazuje fundusze z przekazem- mamy pieniądze i mimo inwestycji możemy wypłacać cierpliwym akcjonariuszom dywidendę w rozsądnej wysokości przez dwa - trzy lata, dopóki nakłady nie zaczną przynosić założonych zysków.
  • Re: scenariusz dla moich sasiadów Autor: ~EGON [91.207.203.*]
    Ogólnie dziwny temat .

A dlaczego Prezes sprzedaje parę miesięcy wcześniej akcje przed rekordową dywidendą?

Nic w tej spółce nie jest jasne.

• Re: scenariusz dla moich sasiadów Autor: ~tępy [188.146.128.*]
    podciągną do 4,8zł.a potem będzie zalżało od trendu na giełdzie.ponieważ wszystko wskazuje że będzie kierunek północ to zatrzyma się na 6zł.dlatego tak mocne . kupno .i będzie dywidenda i wzrost wartości.powodzenia malkontenci.
[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.