Dokup teraz akcji za ile jestes w stanie to usrednisz sobie cene, napewno w dluzszej perspektywie na tym nie stracisz. Po dokupieniu po obecnej cenie bedziesz mial mniejszą strate. Poza tym konczy sie promocja i cena akcji bedzie rosla.
:) Już uśredniłem. Więcej nie dam rady-leszczu jestem. Żaden ze mnie poważny gracz. Raczej samouk. Już w momencie zakupu ustawiłem się na longa. Walor mocno zdominowany przez fundusze, brak płynności. Tutaj kurs może wypracować tylko spółka.
Spodziewałem się innego rozwoju wypadków. Dużo obiecywałem sobie przed raportem QII, wejściem na giełdy w RPA i Luxemburg, a właściwie nic większego się nie działo. Drobnica, choć większa niż ja, próbuje coś ugrać ale średnio im wychodzi-są za mali. Najbardziej podłamało mnie jak spadło poniżej 4PLN.
Spoko, do tej spółki trzeba teraz dużo cierpliwości. Widać, że na razie nie chodzi o to by rosła, tylko by skupić jak najwięcej po niskiej cenie. Ruszy jak podadzą jakiś konkret (chociażby po ogłoszeniu wyników za IIIQ, tzn. jaką część zysków przeznaczą na dywidendę), a na to trzeba poczekać... Oby nie do kwietnia 2017 :-(
Kurs porusza się w przedziale 3,96 - 4,0x czym dłużej kurs będzie się kisił tym mocniejsze będzie wybicie. Echo będzie rosło od dywidendy do dywidendy przynajmniej tak to widzę. W najbliższym czasie wyniki Q3 może rozruszają stagnację na walorze.. Pamiętacie jak po ogłoszeniu w czerwcu sumy przeznaczonej na wypłatę w kwocie 2,17 mld kurs nie mógł przebić 8 zł gdzie na innych spółkach szybowało by +300% Tutaj żaden fund czy ofe nie pozbędzie się akcji i sytuację może zmienić wyłącznie podjęcie decyzji o zwiększeniu zaangażowania. Siedzę tutaj od lutego i ECHO traktuję jako spokojną inwestycję zwiększając swój pakiet. TAK SAMO BĘDZIECIE PISALI W PRZYSZŁYM ROKU.