no nic musimy poczekać aż altus sprzeda akcje do takiego poziomu jaki im pasuje... kurs nie spada dużo więc ktoś je odbiera od nich. jak się wypstrykają to będzie kierunek na północ i to pewnie z niezłą dynamiką. pytanie tylko czemu altus sprzedaje. chyba potrzebują na coś kasę :P
Ktoś sprzedaje ktoś kupuje. 1 mln akcji ktoś łyknął w jednym ruchu na sesji parę dni temu więc w czym problem??? A na forum coraz bardziej minorowe nastroje co wróży bardzo dobrze :-D
Dla mnie to prezio moze opchnac caly swoj pakiecik. Pol roku kiszony i jazda na polnoc bez prezesika. Niech odda to co ma jak najszybciej i jedziemy. A poza tym skad wiesz gdzie to oddal? Moze z kieszeni do kieszeni przelane???
Jednym słowem zanosi sie na glebszą raczej nie korekte ale zwałke wbrew wynikom i perspektywom. Nie pozostaje nic innego tylko czekac na odwrocenie tredu.
dziwne, że z takim uporem zniechęcają do zakupu, poniekąd działają na swoją niekorzyść. Spółka mogłaby być wyceniana wiele wyżej a i tak transakcje na tych wyższych poziomach by się odbywały i ci co sprzedają z zyskiem, mieli by więcej. Widocznie taką politykę wybrano. Uważam, że dużo większe zainteresowanie spółką byłoby, gdyby rosła. Sam zaangażowałbym większą kasę ale jak tu kupować jak spółka jest wybitnie defensywna i po kilku wzrostach występuje kilkanaście spadków. Praktycznie od dobrego przecież raportu, już miesiąc spadków. Nie wiem gdzie się podziali ci, co kupili ponad rok temu za 50 mln. po 4,50. Dla mnie niezrozumiałe. Trudno, nie kupię za posiadaną kasę tych akcji, to kupię inne - bardziej normalnie się zachowujące. Wszystko w tym kraju zaczyna być dziwne.