Kiedy pesymista mowi ze jest tak źle, ze nie moze byc gorzej, optymista mow - moze. Ale powaznie to tylko efekt przesuniecia rozliczania glownych kontraktow na III kw. Szkoda, ze skorzystaja tylko zbieracze. Z bilansu widac ze ten rok bedzie bardzo dobry i juz wartosc ksiegowa ma sie lepiej niz poprzednio. Zobowiazania tez spadaja. Idzie era zyskow netto. Ale jeszcze kwartal.
Dnia 2016-09-19 o godz. 22:15 ~antysyf napisał(a): > Kiedy pesymista mowi ze jest tak źle, ze nie moze byc gorzej, optymista mow - moze. Ale powaznie to tylko efekt przesuniecia rozliczania glownych kontraktow na III kw. Szkoda, ze skorzystaja tylko zbieracze. Z bilansu widac ze ten rok bedzie bardzo dobry i juz wartosc ksiegowa ma sie lepiej niz poprzednio. Zobowiazania tez spadaja. Idzie era zyskow netto. Ale jeszcze kwartal.
Dlaczego kurs spada od momentu debiutu jest w trendzie spadkowym, skoro to taka dobra spolka ? Juz sie prawie przepolowil. Rozumiem ze jakis kwartal moze byc gorszy, ale 2 lata i 10 miesiecy trend spadkowy ?
> Dlaczego kurs spada od momentu debiutu jest w trendzie spadkowym, skoro to taka dobra spolka ? > Juz sie prawie przepolowil. Rozumiem ze jakis kwartal moze byc gorszy, ale 2 lata i 10 miesiecy trend spadkowy ?
Bardzo dobre pytanie.
Owszem wyniki są gorsze niż w momencie debiutu, ale wcale nie o tyle gorsze, aby kurs się "przepołowił", i znacznie lepsze niż wczoraj w trakcie sesji. EBIT +95%, zysk neto +1400% r/r. Przecież tutejsi pesymiści ciągle przywołują wskaźniki. Przychody spadły tylko dlatego, że będą głównie rozliczane w III i IV kw (podobnie jak przed rokiem). Za to znacznie spadły zobowiązania krótko i długoterminowe. Ponadto backlog jest co najmniej taki sam jaki był przed debiutem, zadłużenie mniejsze a perspektywy lepsze i szersze. Obserwator wczoraj ładnie to zestawił.
Kolego PPP , nie bardzo wiem o czym piszesz. Cytuje : "wyniki sa znacznie lepsze niz wczoraj w trakcie sesji ". Czyzby sie przez noc tak poprawily? Zysk netto rdr lepszy o 1400% ? Co do " przepolowienia " sie kursu : debiut byl po 23,20 , max byl w marcu 2015 miedzy 24 a 25 zl. Od tego czasu, a wiec przez 1,5 roku ewidentny trend spadkowy. Aktualny kurs ok. 13,- a wiec prawie ze sie " przepolowil " Moze miales na mysli inna spolke?
No i jak ja mam rozmawiać, skoro nie rozumiesz. Wczoraj były znane wyniki za I kw. Dzisiaj za dwa kwartały. Można je przedstawiać narastająco r/r lub lub rozłącznie r/r Wczoraj znane podałem pod tym linkiem https://www.bankier.pl/forum/temat_czy-waszym-zdaniem-wyniki-newa-sa-jeszcze-gorsze-niz-dotychczasowe,21820453.html
Dzisiaj to samo źródło podaje coś zupełnie innego. Jełśi masz jakieś uwagi to ślij je do autorów tego zestawienia http://www.biznesradar.pl/notowania/NEWAG#6m_lin_lin
Dziękuję, ale mam świadomość, że to jeszcze potrwa, i nie wiadomo kiedy się zacznie. Szkoda, bo to w zasadzie jest bardzo dobra firma, tylko otoczenie dziwne.
Teraz zapowiadają żniwa: https://www.youtube.com/watch?v=gn_1UtcFYEk Nie wiem tylko co KNF na takie informacje udzielane przez członka Zarządu płatnym mediom.