Fakt że mocno ktoś sypie ale czas gra na naszą (posiadaczy akcji) korzyść, coraz bliżej do rekordowych wyników, jeżeli po dwóch miesiącach zarobili już 20% więcej niż w całym 3 kw 2015 to wynik może być kosmiczny - tym bardziej że zysk netto (nie ebidta) był ujemny w tamtym roku a teraz szykuje się z 5-6 mln zysku netto.
Stefanowi chodziło że w 3k 2015 mieli stratę netto a w 3 kw 2016 mogą pokazać nawet 5-6 mln zysku netto, ebidta będzie znacznie wyższy, czytaj ze zrozumieniem
rok do roku to jakis kosmos.prawie 11mln zysku.poprawa jest gigantyczna o mega dywidendzie z ub.roku nie wspomna a co w nagrode zrobily ofe kazdy widzial
przeciez taka decora.rawplug czy vistal to sa perelki przemyslowe i wciaz sa wyprzedawane.za to najlepsze jest oponeo-ma zysku 8 mln zl za trzy kwartaly a cw/k 7.brawo
ładnie ściemniacie, ale nie liczcie, że ktoś mądry odda wam taniej akcje, kiedy:
1) firma idzie na rekordowy zysk 2) członkowie z rady itp. jak kupili akcje do tej pory trzymają - czemu sprawa oczywista 3) obecny kurs jest poniżej wartości księgowej w przeliczeniu na akcje !!! Znajdźcie mi drugą taką firmę gdzie jest podobna sytuacja przy takich zyskach. 4) Spółka jest firma dywidendową, gdzie przy gorszych wynikach w tamtym roku było teraz 2,5 pln na akcję?
ale widać, że cwaniaki próbują zaniżyć kurs na znikomym obrocie... nic im to nie da, jak ktoś wie, że kurs waha się obecnie w okolicy wartości księgowej, a wszystko poniżej staje się okazją? :)
Ruch by się zaczął między 11-11,5 z tego co widzę ale dla i tak według mnie to jest śmieszna cena.
sam nie co o tym myslec...tu czasem nie dzieje się NIC, wpadłem przed poprzednia dywidenda za 11 zeta 5k akcji....później zjazd trochę bolało...ale dokupiłem - usrednilem i poki co uciekłem w zeszlm tyg. na 0 czyli zysk pozostal z dywidendy:) zawsze cos. Siedze na innych giełdowych dziwadłach i tak mysle niedługo wrocic, bo tu wahania nie sa wielkie... z własnego doświadczenia myślicie ze na jakim poziomie ogłoszą dywidendę ? pytam, bo tylko raz tu miałem sposobność skorzystać, pzdr wytrwałych, ale ta stagnacja jest "nie do przyjęcia: :)
Spoko spoko, będzie. Ja mam w decorze około 20 % portfela, ostanio trochę zmniejszyłem żeby się przesiąść mocniej na Energę która już odpaliła. A tutaj trzymam pod przyszły wzrost plus dywidendę kolejną wysoką.
Czekam. Dobry wynik półroczny i powinno w końcu ruszyć. Na razie to kiszonka w sosie własnym z jednym dniem mega obrotu po cenie 11 złotych. Ciekawe kto sprzedał i kto wie.co jest grane i kupił?