Kurs wtedy był 0,17 - 0,18 gr. Pisałem że spadek kursu do 0,10 po tym infie jest nieunikniony to mnie opluwano i pisano dyrdymały o 0,25 i 0,30 gr. Potem zatwierdzili emisję to pisałem że na 100% spadnie na 0,10 a naganiacze pisali że pójdzie kurs w górę na 0,25 lub wyżej , niejaki dziki naganiał najwięcej.
Wystarczyło zrobić prosty numer.
Przykład: Ktoś posiadał 4 000 000 akcji. Emisja zeostaje zatwierdzona to zaczyna sprzedawać po naście groszy połowę z tego aż do dnia ustalenia PP uwalając przy okazji kurs. Zostaje mu 2 000 000 a że PP jest 1:1 to otrzymuje 5 mln PP. Zapisuje się na akcje obejmuje te 5mln i ma znów 4 000 000 akcji. W ten sposób ma dalej tyle samo akcji i jest zarobiony.
Jak padło słowo emisja to trzeba było uciekać jak najszybciej a nie czekać .
Ktoś tu pisał że mogą objąć wirtualnie emisję (na papierze), często tak się to dzieje na NewConect, czy tak będzie to się okaże po wejściu jej w rynek. Wtedy nie muszą podbijać tylko wyrzucać co mają i tak będą zarobieni bo zapłacili 0zł za akcje. Kurs wtedy spada na kilka groszy, potem pojawia się komunikat z spółki jak to pięknie, jakie perspektywy i plany mają. Ludzie kupują papier, uśredniają licząc na odbicie z kilku groszy na nie wiadomo ile a tu nagle pada info o scaleniu i bajka zaczyna się od nowa. Niestety tak to to się odbywa jak będzie tutaj to nie wiem oby wam się udało. Jedno jest pewne to co mówią prezesi i piszą to należy dzielić nie przez dwa tylko przez 10 bo zazwyczaj grają pod publikę.
Powodzenia, pozdrawiam naganiaczy dzikiego i resztę :)
Dnia 2016-09-18 o godz. 13:39 ~pan_co_lubi_kase napisał(a): > a ty qrwa dobry wuju jesteś ...i co nabazgrałeś się i myślisz że qrwa co ludzie jutro rzucą się do sprzedaży oj qrwa żebyście bando się nie przeliczyli jak pewien ktoś was wykupi za grosiki .....
Naucz się czytać ze zrozumieniem, przypominam się tylko tym co mnie opluwali w tamtym czasie. Trzeba było myśleć i nie słuchać naganiaczy to byś teraz tak się nie pieklił.
A czy ktoś kupi czy sprzeda to mnie nie interesuje , nie wchodzę do tego szamba.
spokojnie, nie wkurzajcie się przy niedzieli twoich kolegów z poziomów 18 gr już tu nie ma bo sprzedali po 15 gr jeszcze niedawno byli ci co od nich odkupili po 15 gr ale też już sprzedali po 12 gr i teraz są tylko ci co kupują od nich po 10 gr tu się szybko wymienia forumowy akcjonariat - można by rzec że to już trzecie pokolenie optymistów od czasów twojej analizy
powiem wam jedno zakup w przedziale 9-10 gr bardzo mi odpowiada a czy zarobie na tym jutro za miesiąc czy za rok to już moja sprawa !! kasa z JSW więć nawet upadek potraktuje jako zabawę !
160 w grudniu ........dobre ! plan oddania JSW zakładał 30zł wyjazd na wczasy spowodował bardzo miłe zaskoczenie wracam a tu 50 zł .......nie pytajcie po ile kupiłem hahahahhahahahahh Teraz padło na PRESTO !!!Jak spadnie zakupię kolejny milion Spytacie dlaczego padło na Presto ?To wyjaśniam Wybieram spółkę która coś produkuje ,daje zatrudnienie ,przynosi zyski a o której wszyscy piszą w czarnych kolorach tak jak w przypadku JSW kupując po 8.90 wszyscy wieszczyli upadłość spadek na 5zł .....Panowie może to nos ,szczęście a może coś więcej Pozdrawiam