jeśli w przedziale 1,10 -1,20 doczekamy się jeszze kilku pakietówek po kilkaset sztuk , to chyba prawdopodobny wzrost powyżej 1,50 . Może pod wynik 3 kwartału ? Pod wrunkiem ,że coś zrobią z kosztami sprzedaży, bo na większe marże w tym roku nie ma co jeszcze liczyć
znowu me...do z idea banku przelazłaś.... będziesz znowu cmokał i spamował..... kier zmiany wolne ci dał czy na innej spółce naganiałeś... zamilcz jak to było ostatnio i zniknij i pozdrów kier zmiany i kier banku....
Dnia 2016-09-23 o godz. 13:56 ~tomasz napisał(a): > optymizm wskazany , choćby przed weekendem :) > Gdyby to faktycznie poszło poszło w kierunku wypełnienia się spodka , byłoby na prezenty na MIkołaja:)
Najważniejsze jest to że sypacza nie ma. Albo już wysypał się z akcji(mam nadzieję), albo odpoczywa. Więc kurs ma szanse wrócić do właściwych dla siebie poziomów. Tak jak pisałem wcześniej ja bardziej preferuje analizę fundamentalną, ale technicznie rzeczywiście wygląda to książkowo.
ano właśnie taki z tego "prawdziwy" spodek jak ten w Katowicach, ważne to są okolice 1,28 i jak się zachowa kurs później... i jeśli na plus to zasieki 1,3-1,55..... Libet prosiłem daj na luz w idea banku nie ma innej spółki na tapecie? weź coś napisz choć raz po godz 18, jakikolwiek komentarz ... dasz rade? no chyba że sprawdzasz datę kostki właśnie wykładanej.... :)
Dnia 2016-09-23 o godz. 14:38 ~bud napisał(a): > Wiadome było że w końcu odbije.
Obroty mogły by się zwiększyć bo póki co to słabiutko... Przez to że są małe obroty łatwo bujać kursem. Wcześniej przy obrotach dwa razy mniejszych kurs potrafił spadać o 7 %. Więc w drugą stronę też łatwo ruszyć kursem.
Dnia 2016-09-27 o godz. 12:17 ~Beata napisał(a): > Pogoda bardzo dobra. Proszę zajrzeć na stronę Libetu oraz blog pana prezesa.
Ano pogoda dopisuje w budowlance :) A czemu piszesz o blogu prezesa i o stronie? Czy coś tam nowego/ciekawego się pojawiło. Miłego dnia życzę i pozdrawiam wszystkich :)
Na stronie widać tyle ,że nadal pompują koszty sprzedaży a więc trzeba zapomnieć o dobrym wyniku netto za III kwartał .Inwestycja będzie dłuuuuuuuugoterminowa. Niestety
Dnia 2016-09-27 o godz. 14:00 ~tomasz napisał(a): > Na stronie widać tyle ,że nadal pompują koszty sprzedaży a więc trzeba zapomnieć o dobrym wyniku netto za III kwartał .Inwestycja będzie dłuuuuuuuugoterminowa. Niestety
kolejne otwierane punkty , punkciki, szkolenia, projekty itd . To wszystko kosztuje Może to i kiedyś przyniesie skutek ,ale nie każdy nastawiał się tutaj na longterm :)
Moim zdaniem muszą wpuścić trochę zysku by zwiększyć kapitał obrotowy. III kwartał roku jest dla nich zawsze najlepszy więc byłby to najlepszy czas na to żeby to zrobić.
oprócz kolesia z idea banku co nie Libet ? ;)) jak widać kurs szybuje do nieba NIKT nie blokuje panie Libet prawda?? ponawiam prośbę dasz radę po 18 napisać cokolwiek choćby jestem MR.. LLIBET coś co pokaże że nie tyrasz 24 na/h w idea banku? ...
Dnia 2016-09-27 o godz. 17:08 ~pol napisał(a): > oprócz kolesia z idea banku co nie Libet ? ;)) jak widać kurs szybuje do nieba NIKT nie blokuje panie Libet prawda?? > ponawiam prośbę dasz radę po 18 napisać cokolwiek choćby jestem MR.. LLIBET coś co pokaże że nie tyrasz 24 na/h w idea banku? ...
Cześć,
Właśnie piszę po 18:00. Nawet jest już dużo po 18:00 :)
Dnia 2016-09-28 o godz. 10:28 ~pol napisał(a): > takie żarciki macie w idea banku ? > he he to gratuluję poziomu... > udowodniłeś to co pisałem.... ;)
pol... wrzuć na luz. Ja do Ciebie nic nie mam. Współpracuje z różnymi firmami/bankami, ale nie w takim charakterze jak piszesz. Inwestowanie jest dodatkowym źródłem dochodów/może hobby. Życzę Ci żeby jak najszybciej kurs Libetu doszedł do poziomu w jaki w niego wszedłeś żebyś mógł wyjść z tej inwestycji. Ja tutaj siedzę długoterminowo. Analizuję spółkę, jej działania etc. i widzę ogromny potencjał rozwojowy. Jeśli podjąłeś decyzję o zakupie spółki biorąc pod uwagę tylko moje zdanie które wyraziłem tu na forum to trochę słabo. Ja czasami patrzę na forach co piszą ludzie ale wykorzystuję to bo jest to źródło inspiracji, tzn. spółek które zaczynam obserwować i analizować. Jeśli uważasz mnie za źródło swoich niepowodzeń to przykro mi,
Ciekawy jestem jakie szanse by mieli na otrzymanie finansowania na dalszy rozwój od ARP. W zasadzie spółka wbija się w profil spółek mających być wspierane przez ministra Morawieckiego. W zasadzie większe szanse by mieli na dofinansowanie jakby dokonali przejęcia 50 % gerwing, bo największe wsparcie dostają spółki, które eksportują za granicę. Powinni o tym pomyśleć.
Kolejny ogród wystawowy i puntkt APS w Górkach Wielkich. Kluczowe jest to że znajduje się on przy granicy gdzie Libet zaczyna podgryzać coraz mocniej rynek naszych południowych sąsiadów:)
Możliwe że więcej kasy wpłynęło do spółki ze sprzedaży w III kwartale. Od początku roku do czerwca otworzyli kilka ogrodów wystawowych APS, Od lipca do października kilkanaście. Najwięcej otworzyli w lipcu i wrześniu.
http://www.libet.pl/informacja-prasowa/nowa-inwestycja-w-linie-premium/ Z informacji tej wynika że udział punktów APS do końca roku 2015 wzrósł z 32% do 50 % sprzedaży. Warto wziąć pod uwagę, że punkty APS generują głównie sprzedaż produktów Premium, czyli tych z większą marżą.
Z tej informacji wyniki że jak inni wyprzedawali kostkę dużo taniej aby nie zalegały na magazynie, aby móc wypełnić ją w większej mierze kostką premium.
Jakie wnioski można wysnuć. Rośnie udział kostek premium w przychodach, a więc powinna poprawić się marża. W pierwszym półroczu wyprzedawali kostkę przemysłową po zaniżonych cenach, gdzie wraz z licznymi inwestycjami (podniesione koszty sprzedaży) zniwelowało to efekt większej sprzedaży kostki premium.
W III kwartale pojawiło się kilkanaście ogrodów wystawowych przy APS więc patrząc na wywiady z właścicielami APS, które są publikowane na blogu prezesa powinno podnieść sprzedaż produktów Premium - głównie dla klientów indywidualnych.
Oczywiście to są moje wnioski i mogą się mieć nijak do rzeczywistości. A co o tym sądzicie?
e tam nie mówię, że tak będzie... ale tak to mi wygląda, a że obrót lipa i arkusz pusty to nie na jednej tak widziałem, że leciało xx% w górę a arkusz był pusty.. było tylko zbieranie jak ktoś się wysypywał i skok do góry. kiepskie takie coś bo ciężko sensownie wejść/wyjść... ale tak mi to wygląda ..
Dnia 2016-09-29 o godz. 10:16 ~tomasz napisał(a): > potrzebny impuls.Albo raport ale to 1,5 miesiąca albo np info sfinalizowaniu przejęcia
Z tym przejęciem Gerwing to dziwi mnie fakt że trwa już to tak długo... Albo nie mają kasy, albo tamta firma nie chce zejść z ceny a euro drogie albo nie wiem...