Dnia 2016-09-16 o godz. 13:03 ~ja napisał(a): > Tacy jak ty mówili dokładnie tak samo kilkadziesiąt lat temu o japońskich firmach , min. o Sony, Toyota, Nissan .
i te firmy (Sony, Toyota, Nisan) tez miały w którymś momencie wskaźniki P/E i P/BV takie jak nasz perełka???
Do - "gniot"
A znasz jakąś spółkę ,która od samego początku istnienia od razu weszła na "szczyty" i była doceniana przez cały świat ??? No chyba lepiej jest gdy " gniot " się rozwija , niż gdy "porządna marka" się zwija .
wracamy do poprzedniego marazmu, a to siłą rzeczy musi spowodować spadek kursu z uwagi na niską płynność, po ataku spekulantów i chwilowej euforii skończyły się zakupy naiwniaków za kilka stówek, żegnajcie notowania ciągłe :) teraz jeszcze tylko brakuje kiepskich wyników, ale i to może się wkrótce pojawić... a tak serio: bankruci są notowani wyżej, nieważne co się będzie działo od strony fundamentalnej, nie ma to żadnego znaczenia, kurs jest totalnie oderwany od fundamentów i to się nie zmieni, bo czemu miałoby? bo mi się marzy zarobić tysiące procent od kliku tysięcy zł? zaklinanie rzeczywistości nie pomoże
Do - "Jason"
Z tym marazmem to jest niezupełnie tak. Pisałem wczoraj , że pomimo mojego zlecenia przed drugim fixingiem "kup" po 4pln(!!!!!!)ustalono na fixingu cenę 2,99pln i moje zlecenie nie zostało zrealizowane. Czyli że prawie nikt nie chce sprzedawać, wszyscy czekają.
No i jeszcze jedna kwestia . Jeśli zostanie wypłacana dywidenda (co prędzej czy póżniej nastąpi), to przy takim kursie jak obecnie wystrzał może być rzędu setek % , bo inaczej przy odjęciu dywidendy od aktualnego kursu, cena akcji była by chyba poniżej zera !!!!!
Dzięki za linka 33 filmiki o 33 maszynach, od najprostszych do najbardziej zaawansowanych https://www.youtube.com/watch?v=OE7CQB4e41I&list=UUPaahsCJ5ptn-mw4GofBRLw&index=14 TO DAJE 33 ZŁ / AKCJE ;)
Dnia 2016-09-20 o godz. 07:58 ~sonofgod napisał(a): > Dzięki za linka > 33 filmiki o 33 maszynach, od najprostszych do najbardziej zaawansowanych > https://www.youtube.com/watch?v=OE7CQB4e41I&list=UUPaahsCJ5ptn-mw4GofBRLw&index=14 > TO DAJE 33 ZŁ / AKCJE ;) >
ja uważam że ponieważ Peixin ma w zasięgu trzy najgęściej zaludnione regiony tzn. 1. Chiny 2. Indie 3. Indochiny, to powinniśmy Twoją wycenę pomnożyć przez 3, co daje w zaokrągleniu 100 ZŁ NA AKCJE !